МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Азовсталь»: третій випуск Inker виклали у вільний доступ

Цей номер соціального журналу мальописів містить чотири історії про захисників та мешканців Маріуполя, які тримали оборону та рятувалися від бомбардувань у сховищах заводу-фортеці

Перший випуск оновленого Inker розповідав болючі історії з Маріуполя, другий — про цивільних на війні. Ці випуски теж викладені у вільний доступ.

У третьому номері дві історії за сценаріями Володимира Кузнєцова «Злітай в пекло і повернись» (малюнок Linnison) та «Я боротимусь за тебе» (малюнок Людмили Самусь), написана та намальована Ярком Філевичем «Тітка Суп» (сценарій та малюнок Ярко Філевич) та «Бомбосховище» авторства Олексія Чорного, намальоване Максимом Солнцевим.

«Третій випуск Inker. Найтяжчий в моральному плані. Але саме тут, напевне, саме тут найкраща на цей момент моя робота для Inker, а можливо і взагалі з усіх написаних мною сценаріїв. Мати можливість викласти цю історію була водночас і великою честю, і великою відповідальністю, — розповів у своєму Telegram-блозі письменник Володимир Кузнєцов. — Азов — сталь. У День Незалежності — пам’ятаємо й шануємо наших героїв, тих, хто став проти темної, хворої навали. Ми переможемо. Ми не забудемо вас і будемо боротися за вас до кінця, поки не звільнимо всіх до останнього. Поки не покараємо кожного з ваших катів. Кожного ката Маріуполя. Кожного ката України».

Верстка номера відбувалася на тлі невтішних новин про вибухи в Оленівці, які окупанти намагалися приписати ЗСУ, а потім почали говорити про нещасний випадок, спекулюючи на цій темі з типовим для росіян цинізмом.

«Покажіть мені людей, які досі вірять словам росіян? Коли стало відомо, що колонія в Оленівці використовувалася для утримання полонених з Азовсталі — все стало на свої місця. Нелюдська помста ворога, який все ще думає, що може залякати цілий народ подібними варварствами, — пише у передмові до випуску редактор Сергій Колесніков. — На жаль, думаю, що це не перший і не останній акт помсти. Надто сильно вже допекли росіянам українські захисники приморської фортеці. Закопчений меткомбінат так і не був взятий штурмом. Попри багатотонні авіабомби та фосфорні снаряди, які летіли на голови його захисників».

«Азовсталь» та його оборонці завжди асоціюватимуться зі стійкістю, міццю та здатністю тримати стрій попри все. Хочеться вірити, що говорячи про них, ми наближаємо їхнє звільнення з полону. 

«Битву за “Азовсталь” дехто називає війною в стилі кіберпанк. Купка воїнів, оснащених дефіцитною новітньою технікою протистоїть ордам жорстоких дикунів. Все це відбувається на руїнах промислового гіганта, в підземеллях якого знайшли прихисток тисячі цивільних. Історія не з Голівуду, на жаль, — додає Сергій Колесніков. —  В цьому випуску Inker ми розкажемо вам менше солдатських історій. Про це ще буде багато знято і написано. Наші історії про мешканців підземелля, тих, хто навчився виживати без сонячного світла, питної води і майже без їжі. А також про тих, хто був за сотні кілометрів від фортеці, але зробив і робить усе, аби прийти на допомогу». 


Крім того, Inker поповнив добірку правозахисних коміксів. Вони викладені окремими історіями на сайті журналу: «Сама винувата» та «Або зламаєшся, або вб’ють».

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter