МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Новий опенкол для молодих українських митців від проєкту «Прокидайся, у нас війна»

Громадська організація «безпробілів» та підліткова спільнота «TeenSide» в партнерстві з американською молодіжною організацією «Reflect Empathy» запрошують молодих українських авторів і авторок короткої прози та поезії у віці 13-20 років долучитися до створення українсько-американської молодіжної антології. 

Тема антології — досвід проживання молоддю нинішньої війни росії проти України. Для збірки усі тексти перекладуть англійською і доповнять ілюстраціями і фотографіями. Антологію опублікують в США, а всі гроші з продажу книжок підуть на міні-гранти (до 500 доларів) для українських авторів/ок найкращих текстів зі збірки. Гранти можна буде витратити на навчання. Співзасновниця проєкту «Reflect Empathy» Мелінда Вонг каже, що антологію створюють, щоби побудувати глибші зв’язки емпатії серед людей, які не переживали війни.

До 30 травня 2023 автори віком від 13 до 20 років можуть надсилати свою прозу та поезію про їхній досвід війни на пошту teenside.home@gmail.com. У темі листа напишіть «Reflect Empathy» і не забудьте в листі додати кілька слів про себе. 

Також проєкт шукає ілюстраторів/ок, фотографів/ок та інших майстрів і майстринь візуалу, які б хотіли створювати ілюстрації для хорошої компанії до текстів. Перекладачів та перекладачок, що не бояться текстів на складні теми, також запрошують доєднатися до команди проєкту.

Сконтактувати з організацією щодо запитань або з пропозицією співпраці можна в Instagram: @teenside_bezprobiliv або на пошті teenside.home@gmail.com.

Партнерство є частиною проєкту «Прокидайся, у нас війна», що існує з весни 2022 року. Проєкт створено з метою надати іноземному читачеві можливість побачити досвід українців не тільки через сухі факти й новинні сюжети, але й зрозуміти емоційну, особисту правду через художній текст.

Українською тексти публікуються в медіа Тиктор та на Instagram-сторінці спільноти «TeenSide», а в перекладі — на сайтах молодіжних літературних журналів TeenInk та Polyphony Lit. TeenInk має окрему сторінку для українських текстів на сайті журналу, а Polyphony Lit готує серію публікацій у блозі платформи, із супроводжувальними матеріалами про Україну, наприклад, відео-інтерв’ю з авторами проєкту.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter