МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Вільна людина. Проща»: байопік про Валерія Маркуса вийшов онлайн

На Takflix в онлайн-прокат вийшов біографічний фільм Сергія Дмитренка «Вільна людина. Проща», який розповідає про життя українського військового Валерія Маркуса.

«Вільна людина. Проща» — це історія Валерія Маркуса (Ананьєва) — головного сержанта 47 ОМБр «Маґура», блогера, мандрівника та автора книги «Сліди на дорозі».  Після трьох років, проведених на війні, Валерій вирушає у пішу прощу дорогою святого Якова. Ця подорож уздовж Франції та Іспанії до мису Фіністерре допомогла йому відрефлексувати прожите та зрозуміти, куди слід рухатися далі. 

Стрічка охоплює період 2014-2020 років і складається з особистих відео Валерія з фронту та подорожей. Ті події коментує особисто Маркус, а також журналістка Яніна Соколова, музикант Олександр Положинський та волонтер Ігор Хмилевський. Після 24 лютого 2022 року Олександр та Ігор стали військовими 47 бригади.

Читайте також: Ахтем Сеітаблаєв: «Будь-яке якісно зроблене українське кіно — патріотичне»

Фільм доступний у всьому світі з англійськими та польськими субтитрами. 10% з кожного квитка Takflix передає благодійному фонду «Markus Foundation», 50% – творцям кіно. 

Читайте також: Фестиваль Миколайчук OPEN оголосив музу фестивалю, ретроспективний показ та фільм-закриття — фінський блокбастер «Незламність»

Фото: Takflix

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter