МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Коли все має значення»: оголосили головну тему та кураторів Книжкового Арсеналу 2023

Фокусною темою XI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», який пройде в Києві 22–25 червня, є вислів «Коли все має значення». Її кураторкою обрали Наталю Гуменюк — українську журналістку, авторку та документалістку. Про це повідомили у пресслужбі фестивалю

«Ми живемо у час загостреної реальності, коли чи не кожне слово, кожен вислів набувають свого первинного сенсу. Ніби все довкола проходить перевірку реальністю. Зокрема й наші цінності та ідеали.

ХІ Книжковий Арсенал — це простір усвідомлення, а також творення нового громадянського словника, для речей, які ми досі не вербалізували. Це місце, де розмірковуючи про свій теперішній досвід ми зможемо не лише осмислити, але й ословити себе і те, що відбувається з нами, з суспільством, з країною та світом», — зазначила Наталя Гуменюк, кураторка цьогорічної фокусної теми та виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу.

Також було обрано кураторку основної літературної програми Книжкового Арсеналу 2023. Нею стала Ірина Славінськавиконавча продюсерка Радіо Культура, перекладачка та письменниця, членкиня Українського ПЕН і Радіокомітету Європейської мовної спілки. 

Читайте також: Заповнити лакуни: огляд на книжку Анни Грувер «Її порожні місця»

Окрім подій фокус-теми та основної літературної програми, у рамках фестивалю ще відбудеться програма для дітей та підлітків, її куруватиме Юлія Козловець, директорка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Спеціальна програма від Літературної лабораторії Мистецького арсеналу, куратором якої буде Діма Казаков, розповідатиме про невеликі мандрівні, бездомні бібліотеки, реальні й онлайнові архіви, колекціонування, персональні книжкові та вінілові збірки, куровані полиці, зіни. Український ПЕН теж представить свою програму подій.

Також заплановані професійні події для видавничої спільноти і представлення проєктів за участі ілюстраторів, шрифтарів та дизайнерів. 

Читайте також: Книжковий Арсенал у 2023 році відбудеться. Що відомо?

Фото: Олександр Попенко © ДП НКММК «Мистецький арсенал»

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter