МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Книжковий Арсенал у 2023 році відбудеться. Що відомо?

XI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме 22–25 червня 2023 року на звичній локації

Події вирішили провести попри виклики та обмеження воєнного стану. Традиційно будуть книжкова, літературна та мистецька сцени для програмної частини фестивалю та книжковий ярмарок, який працюватиме у дещо іншому форматі.

«З моменту російського вторгнення Мистецький арсенал увесь час намагається бути підтримкою для своїх аудиторій: глядачів, читачів, митців, професіоналів культури. Ми впевнені, що Книжковий Арсенал цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом, і надати сцену, щоби осмислити наш досвід. Ми працюватимемо невтомно, щоб відбувся цей, можливо, найважливіший в Україні, майданчик для зустрічі книги, читача та автора», — зазначила Олеся Островська-Люта, генеральна директорка Мистецького арсеналу.

На книжковому ярмарку працюватимуть не окремі видавництва (чимала кількість з яких не може дозволити собі повноцінну презентацію на Книжковому Арсеналі), а локальні столичні книгарні, зокрема:

  • книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн»,
  • книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література»,
  • книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Окреме місце отримає «Воєнна література» — добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

«Наша команда пропрацювала декілька сценаріїв, шукаючи рішення про формат проведення фестивалю в умовах воєнного стану. Формат, який ми пропонуємо, має на меті представити нашим відвідувачам широку інклюзивну лінійку книг від максимального кола українських видавництв, що, своєю чергою, допоможе підтримати більше дієвців галузі.

Крім того, залучення до співпраці локальних незалежних книгарень, сподіваюся, дозволить нам звернути увагу на важливість саме цієї ланки на шляху книжки від автора до читача: такі книгарні, кожна зі своїм власним обличчям, підходом до клієнта, культурою побудови здорових бізнес-відносин із видавцями та стратегією розвитку місцевих локальних спільнот навколо себе заслуговують на більшу помітність.

Важливо й те, що такий формат Книжкового Арсеналу дозволить видавцям взяти участь у фестивалі як бажаних гостей, скористатися можливістю зосередитись на зустрічах та обміні досвідом з колегами, нетворкінгу та професійних внутрішньо-цехових дискусіях», — розповідає Юлія Козловець, директорка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Обіцяють близько 50 тематичних подій. Працюватиме укриття.

 

Читайте також: Куди піти: дайджест культурних подій 20 березня – 2 квітня (оновлюється)
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter