МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Фільм Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» покажуть у Люксембурзі, Варшаві та Сан-Паулу

Українську стрічку покажуть цієї осені одразу на декількох міжнародних кінофестивалях

3 та 14 жовтня відбудуться покази фільму на кінофестивалі CinEast Film Festival, який проходить у Люксембурзі. Стрічка змагатиметься в офіційному конкурсі кінофестивалю.

Також фільм бере участь в Національному конкурсі 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який цьогоріч відбудеться в межах Варшавського кінофестивалю під назвою «Одеса — Варшава: український конкурс». Покази відбудуться 18, 19 та 20 жовтня. А вже за тиждень після цього, 23 та 25 жовтня, стрічку покажуть на фестивалі українського кіно Ukraina! Festiwal Filmowy, що відбудеться у Варшаві.


З 20 жовтня до 2 листопада фільм «Як там Катя?» можна буде побачити у Бразилії. Стрічку покажуть на одному з найголовніших кінофестивалів Латинської Америки — 46-му Міжнародному фестивалі у Сан-Паулу, де вона бере участь у конкурсі «Нових режисерів» (Competição Novos Diretores).

Соціальна драма «Як там Катя?» розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у цьому недосконалому світі. Ідея стрічки виникла у Крістіни Тинькевич із короткометражного фільму Solatium. У ньому режисерка досліджувала тему людського горя та помсти, яку воно тягне за собою. За три роки після виходу короткого метру Крістіна Тинькевич перетворила початковий задум на повнометражний фільм.

Нагадаємо, що світова прем’єра дебютного повнометражного фільму Крістіни Тинькевич відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. У підсумку, стрічка отримала дві нагороди фестивалю: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко. А українська прем’єра стрічки відбулась 5 жовтня в межах кінофестивалю Kharkiv MeetDocs за підтримки ОМКФ.

Виробництвом фільму «Як там Катя?» займалась компанія EVOS FILM. Продюсерами виступили Ольга Матат та Влад Дудко.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно України (стрічка стала одним з переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно категорії «повнометражні дебюти»). Міжнародна промоція стрічки відбувається за підтримки Українського Інституту в межах програми «proMOTION».

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter