МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Гурт ТНМК презентував анімаційний блокбастер про мінну безпеку

Український хіп-хоп гурт ТНМК днями презентував пісню «Дивись, куди ідеш» та анімаційний кліп на неї

Фагот та Фоззі заспівали про небезпеку вибухових пристроїв та правила поводження з ними. Проєкт ініціювали у Фонді Східна Європа за підтримки ДСНС України.

Ритмічна, легка, стильна, а, головне — змістовна та повчальна пісня написана музикантами базово для дітей, щоб у грайливому та розважальному форматі розповісти маленьким українцям про життєво важливі речі та правила. У процесі створення відео та треку посил змінився, став адаптованим для всіх вікових категорій.

«Дивись, куди ідеш» — гасло для всіх українців на деокупованих від російської навали територіях та у відносно безпечних регіонах країни.

Міни, розтяжки, гранати, нерозірвані снаряди й інші вибухові пристрої несуть смертельну загрозу. Саме Україна сьогодні є найбільшим мінним полем планети.

Фагот (Олег Михайлюта)

У ДСНС коментують: «Однією з основних проблем зараз є забруднення території нашої держави вибухонебезпечними предметами, адже від першого дня війни окупаційні російські війська засівають наші міста та села тисячами тонн смертоносного заліза. 174 тисячі квадратних кілометрів, а це 30 % від загальної площі держави, потенційно забруднені та потребують проведення розмінування. Пріоритетом для ДСНС, окрім розмінування, є доведення правил безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів».

Базово українці можуть дізнатися про мінну небезпеку з новин чи інших інформаційних матеріалів, але нагадувати про обережність потрібно щодня. Крім того, для дітей потрібен особливий підхід. І завдяки таланту музикантів ТНМК його вдалося знайти. Слова пісні «Дивись, куди ідеш» запам’ятовуються швидко й легко. Вже після першого прослуховування мелодія крутиться в голові, ноги відбивають ритм, а губи наспівують прості рими. А що частіше українці будуть повторювати правила мінної безпеки — хоч і у форматі пісні — то краще.

Яскравим доповненням до музичного треку «Дивись, куди ідеш» став анімаційний кліп у стилі аніме. Виразні персонажі, яскраві ефекти, зрозумілі символи та сенси — це справжній анімаційний фільм, створений талановитим українським ілюстратором та коміксистом Олександром Корешковим.

Фоззі (Олександр Сидоренко) створив зрозумілий усім текст пісні, в якому чітко підкреслена актуальність проблематики мінної безпеки.

Музику написав Фагот (Олег Михайлюта), який є автором та саундпродюсером більшості треків гурту ТНМК.

Прем’єра пісні та кліпу «Дивись, куди ідеш» відбулась 13 січня 2023 під час презентації в київському інноваційному парку UNIT City.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter