МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

У Києві відкриється виставка «Тіло та Місто» від проєкту сестер-художниць OCHEREDKO ART TWINS

6 лютого о 15.00 у виставковому просторі хабу «Культурний гараж» (Київ, вул. Миколи Грінченка, 18) відбудеться відкриття персональної виставки «Тіло та Місто» українських художниць, членкинь Національної спілки художників України Тетяни та Катерини Очередько.

В експозиції представлені нові живописні роботи та графіка проєкту OCHEREDKO ART TWINS. На відкритті відбудеться авторська екскурсія. В межах роботи виставки пройдуть публічні заходи, лекції та майстер-класи за участі авторок. Зокрема — авторська екскурсія 12 лютого о 15:00 та аукціон, де можна буде придбати роботи художниць, 13 лютого о 15:00.

Ця подія розпочне новий виставковий сезон 2022 року від Центру розвитку культури міста «Київ Культурний» у креативному хабі «Культурний гараж» і триватиме до 28 лютого 2022 року. 

Графік роботи: з 11:00 до 19:00 з вівторка до неділі, понеділок — вихідний. 

Вхід на виставку — вільний*. Захід відбуватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних норм.

 

 

Читайте також: Триває благодійний аукціон «Читомо»

 

Про виставку:

Виставка складається з живописних робіт та графіки з різноманітними техніками друку: офорт, ліногравюра, шовкографія, монотипія. Роботи, створені протягом багатьох років, поділяються на дві серії:

  • «Тіло» — серія робіт Катерини Очередько. Художниця висловлює ідею, що життя — це справжня насолода, це відчуття дотику, ейфорії та лише справжні емоції, а сучасна людина настільки звикає до масок, якими жонглює задля прагматичних результатів, що часто забуває про себе справжнього, віддаляючись від особистих цілей та справжніх мрій і щасливого життя.
  • «Місто» — роботи Тетяни Очередько, що створені на основі вражень, отриманих під час подорожей Європою, які залишилися у приємних спогадах. Тетяна особливу увагу приділяє спостереженню за простором, що оточує, за самим життям міста, його змінами, перебудовами. Які емоції воно породжує в серці, що лишається у спогадах, а що тьмяніє та зникає.

Кураторка: Олена Прокопенко

 

 

Читайте також: Відбувся фінал «Теорії неймовірності» від Макса Кідрука на Українському радіо

 

Про художниць:

Сестри Очередько — лауреатки всеукраїнських та міжнародних виставок, членкині Національної спілки художників України. Стали популярні в Європі після створення понад 200 робіт для колекції Кіпрського музею сучасного мистецтва. Отримали нагороду Silver Key Honor Award від Кіпрського музею сучасного мистецтва. Митці брали участь у роботі кіностудії Break Thru Films — у створенні першого у світі повнометражного анімаційного фільму, намальованого вручну олійними фарбами, про життя та смерть Вінсента Ван Гога «З любов’ю, Вінсент». Фільм був номінований на премію Оскар та Золотий глобус. Обидві майстрині працювали над мозаїчним оформленням інтер’єру Спасо-Преображенського Собору в Києві. У 2012 році отримали за цю роботу нагрудний знак-відзнаку Митрополита Київського Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира. Роботи художниць прикрашають колекції українських та європейських колекціонерів.

 

 

Читайте також: Мистецький арсенал оголосив фокус-тему ХІ Книжкового Арсеналу та розпочав прийом заявок на участь у фестивалі

 

*Вхід за наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або «зеленого» COVID-сертифікату або документу про одужання.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter