МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Мистецький арсенал оголосив фокус-тему ХІ Книжкового Арсеналу та розпочав прийом заявок на участь у фестивалі

XI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» розпочав прийом заявок на участь у подієвій програмі та у книжковому ярмарку. Цього року Фестиваль відбудеться 25–29 травня.

Структура Книжкового Арсеналу залишиться незмінною — програма Фестивалю складатиметься з дискусій, презентацій, читань, професійного нетворкінгу, кінопоказів, перформативних та музичних подій, виставок сучасного мистецтва, книжкового ярмарку та конкурсу «Найкращий книжковий дизайн».

 

Про особливості підготовки наступного Книжкового Арсеналу говорить координаторка фестивалю Юлія Козловець:

Організатором фестивалю є Мистецький арсенал. А справжніми творцями його насиченої програми, неповторної атмосфери є ми всі разом: видавці, професійна книжкова спільнота, культурні інституції, громадські організації, партнери та підрядники, які вкладають в підготовку та проведення Книжкового Арсеналу свої сили. Це справді наша спільна задача — зробити так, щоб на Книжковий Арсенал знову прийшли відвідувачі, щоб фестиваль прогримів у інформаційному просторі, привернувши увагу до книжок, читання та інтелектуального дозвілля. Мистецький арсенал як організатор оновив Умови участі, тож запрошую ретельно їх дослідити і з нетерпінням чекаю на заявки.

 

Заявки на участь у виставці-ярмарку приймаються до 11 лютого 2022 року. Заявки до програми подій приймаються до 16 лютого 2022 року. Подати заявку на участь у ярмарку чи в програмі подій можна на сайті Книжкового Арсеналу.

Задля ефективного використання обмеженого простору Мистецького арсеналу та представлення на Фестивалі широкої палітри видавців та високоякісних книжок, експертна рада обирає учасників ярмарку та формує програму подій. Результати відбору стануть відомі в середині березня.

Щороку Фестиваль обирає фокус-тему, яка пропонує учасникам і відвідувачам разом шукати відповідь на актуальне питання сьогодення. Фокус-темою XI Книжкового Арсеналу обрано «Велике переселення», її кураторкою стала авторка, перекладачка і видавчиня Оксана Форостина.

Запрошеною кураторкою Письменницької програми фестивалю стала Ірена Карпа.

Книжковий Арсенал є міжнародною подією, що організована Мистецьким арсеналом. Фестиваль відбувається з 2011 року і щороку збирає понад 200 організацій-учасників та понад 50 тисяч відвідувачів. У 2019 році отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу».

Місія Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.

 

Читайте також: У Мистецькому арсеналі презентували авторський музичний альбом «Фокстроти»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter