МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Триває благодійний аукціон «Читомо»

До 10 лютого 2022 року проходитиме благодійний аукціон на підтримку онлайн-видання про книжки і книговидання в Україні та світі Читомо.

У межах аукціону письменники, ілюстратори, перекладачі, видавці та всі охочі, кого об’єднують книжки та читання, пропонують на продаж різноманітні лоти. Їх можна знайти в соцмережах за тегом #благодійнийаукціонЧитомо.

Ідея аукціону з’явилася у команди Читомо у 2020 році, у пік пандемійної кризи. Тоді вдалося зібрати 180 тис. грн, що дало змогу покрити понад 2 місяці поточних витрат видання — на виплату гонорарів авторам та редакції, супровід сайту та іншу діяльність проєкту. До акції долучилися понад 130 учасників.

Мета аукціону — зібрати за 2 місяці 200 000 грн: завдяки продажу благодійних лотів і прямим пожертвам. Ці кошти використають, щоб профінансувати частину роботи видання.

 

Співзасновниця й головна редакторка Читомо Оксана Хмельовська:

Чи не найбільшим викликом для незалежних медіа є сталість. Адже постійно потрібно думати не лише про теми, формати матеріалів, вигадувати нові спецпроєкти й прислухатися до запитів аудиторії, але й дбати про те, щоб мотивувати команду на довгі дистанції. Адже саме протягом тривалого часу відбуваються не точкові проєкти, а цілісні процеси, що впливають на читачів, суспільство, нашу рідну видавничу справу. І саме цей вплив ми спостерігаємо вже протягом понад 12 років.

Тому, щоб залишатися незалежними, ми вирішили акумулювати зусилля спільноти та наших читачів й залучити їх до сталого співфінансування нашого медіа. Влітку ми запустили Patreon, а нещодавно виграли програму Local Media Innovations від Львівського медіафоруму, в межах якої працюватимемо над згуртуванням спільноти й створенням Клубу Читомо. Власне, цьогорічний благодійний аукціон стане таким собі аперитивом до цієї, сподіваємось, тривалої та плідної історії.

 

Читайте також: Професія: редактор. Чотири героїні розповідають про її особливості

 

Наразі участь у благодійному аукціоні уже взяли понад 70 учасників. Серед них Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, Любко Дереш, Андрій Бондар, Мирослав Маринович, Тамара Гундорова, Тарас Лютий, Олена Стяжкіна, Галя Шиян, Остап Сливинський, Павло Коробчук, Емма Антонюк та інші. Окрім того, Читомо підтримали PEN Ukraine, Книжковий Арсенал, Book Space та інші наші партнерські організації й видавництва. Зібрано уже понад 100 000 грн.

Також медіа можна підтримати напряму:

  • на сайті через вкладку «Підтримати проєкт»
  • долучившись до спільноти на Patreon
  • банківським платежем (Громадська організація «Культурно-видавничий проект «Читомо»», АТ КБ «Приватбанк», р/р: UA043052990000026008045020664, ЄДРПОУ: 41665276. Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога)
  • переказом на картку (Приват: 4149439015239134, Mono: 5375414122544967).

 

Читайте також: Вийти з тіні: писати фантастику в Україні
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter