МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Видання «Наші. Інженерна історія України» — серед фіналістів BolognaRagazzi Award

Болонський ярмарок дитячої книжки оголосив список зі ста книжок-фіналістів BolognaRagazzi Award — премії, якою нагороджують найкращі ілюстровані дитячі книжки з усього світу.

Від України фіналісткою премії стала науково-популярна книжка «Наші. Інженерна історія України», створена командою проєкту «Інженерний тиждень» та видана видавництвом «Моя книжкова полиця».

На розгляд журі були подані 2215 книг із 62 країн та регіонів. Протягом 21−24 березня відібрані книжки будуть представлені на спеціальній виставці The BRAW Amazing Bookshelf.

«Наші. Інженерна історія України» — це 50 історій про українських інженерів та інженерок, чиї відкриття змінювали світ ще 100, 200, а то й 300 років тому.

 

 

Авторкою книжки є Олена Шульга, співзасновниця «Інженерного тижня». Над ілюстраціями до історій працювали: Русалія Або, Володимир Голубєв, Вадим Гусманов, Катерина Дідик, Оля Дятлова, Гриця Ерде, Олена Кирильчук, Альбіна Колесніченко, Aліна Кропачова, Ірина Мориквас, Роксолана Мохнач, Христина Науменко, Людмила Панасенко, Тетяна Рижова, Роман Синенко, Анастасія Старко, Олег Трапезін, Олена Трофанюк, Наталія Шульга, Варвара Ягнишева, Ярослав Яковлев. Дизайн та верстка — Микола Колесник.

Також до створення видання долучилися учні українських шкіл, саме вони допомогли розшукати інформацію про інженерів та інженерок, чиї імена свого часу були незаслужено забуті.

 

 

Прочитати історії українською та англійською можна на нашій книжковій онлайн-поличці.

Книжка вийшла за підтримки Українського культурного фонду. Восени 2021 року перший тираж із 500 книжок надіслали до шкільних та дитячих бібліотек.

Раніше «Наші. Інженерна історія України» потрапила до рейтингу Топ БараБуки, отримавши спеціальну відзнаку від «Музею науки» Малої академії наук України.

 

BolognaRagazzi Award — це міжнародна премія Болонського книжкового ярмарку для найкраще ілюстрованих та найбільш інноваційних книжок для дітей та підлітків. BRAW — одна з найпопулярніших міжнародних премій у світі в галузі видавництва для дітей.

Нагороди отримують у 4 основних категоріях: художня література, нон-фікшн, Opera Prima (для неопублікованих авторів та ілюстраторів) і комікси. Журі також просять присудити спеціальну нагороду New Horizons особливо інноваційній книзі. Окрім основних постійних категорій, щороку BRAW містить також одну або кілька спеціальних категорій.

 

Читайте також: Книжка Романи Романишин і Андрія Лесіва — серед переможців Best Book Design from all over the World
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter