МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Книжка Романи Романишин і Андрія Лесіва — серед переможців Best Book Design from all over the World

Видання «Куди і звідки» було надруковане у 2020 році у «Видавництві Старого Лева»

Книга Романи Романишин і Андрія Лесіва «Куди і звідки» увійшла до числа переможців міжнародного конкурсу Best Book Design from all over the World від німецького фонду Stiftung Buchkunst.

Цьогоріч у переліку 14 переможців. Зокрема це книжки із Нідерландів, Китаю, Німеччини, Франції, Японії, Нідерландів, Австрії, Польщі, Чехії та України.

 

 

«“Куди і звідки” — книжка про рух і про мандри: не лише людей, а й тварин, рослин, вітру, води, нашої планети. Вона розповідає про подорожі заради торгівлі чи завоювання, про подорожі задля задоволення і відпочинку чи задля виживання, про наукові експедиції і паломництво. Про міграції, мапи, навігацію і, зрештою, про пошук свого власного шляху. Ця книжка — візуальна й інтелектуальна мандрівка крізь тисячі років у пошуках відповідей на ці та ще багато інших запитань», — йдеться на сайті видавництва.

 

 

Читайте також: Про книжку творчої майстерні «Аґрафка» написали у The New York Times

 

2021 року книжка також отримала гран-прі та перемогу в номінації «Дитяча книга» в українському конкурсі «Найкращий книжковий дизайн-2021», що відбувся в межах X Книжкового Арсеналу.

Це вже друга нагорода творчої майстерні «Аґрафка» у конкурсі найкращого книжкового дизайну світу від Stiftung Buchkunst. Першою стала бронзова медаль за видання «Я так бачу», яку автори отримали у 2019 році.

На міжнародному конкурсі світового дизайну книжці «Куди і звідки» Романи Романишин і Андрія Лесіва присудили одну з п’яти Почесних відзнак.

Загалом цього року на конкурс надійшли 500 книжок з 30 країн світу.

 

Читайте також: Дві українські книжки потрапили до міжнародного каталогу «Білі круки 2021»

 

Best Book Design from all over the World — один із найпрестижніших конкурсів книжкового дизайну у світі, який започаткували у Лейпцигу в 1963 році.

 

Зображення: Читомо

Джерело: «Видавництво Старого Лева», Читомо

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter