МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Видавництво Старого Лева» вибороло видавничого Оскара

Українське видавництво отримало Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year у категорії Європа під час престижного Болонського книжкового ярмарку.

Переможців оголосили у перший день Bologna Book Fair 6 березня. 

«Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав», — діляться радістю у видавництві.

Традиційно на виставці відзначають найкращих видавців дитячих книжок у номінаціях за географічним принципом: Африка, Центральна та Південна Америка, Північна Америка, Азія, Океанія та Європа. Цінність цієї нагороди і в тому, що голосують за неї колеги-видавці. 

 

Читайте також: «Книжка не випала зі споживчого кошика українця попри те, що він став бідніший. А це — про цінності»: Мар’яна Савка у проєкті «Антитеза»

 

Інші переможці Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year:

  • Африка — Trinta zero Nove (Мозамбік)
  • Азія — Wonder House Books (Індія)
  • Центральна та Південна Америка — Editorial Amanuta (Чилі)
  • Північна Америка — La courte échelle (Канада)
  • Океанія — Magabala Books (Австралія)

«Ми щасливі, що цього року нам вдалося не лише представити Україну на події світового рівня, зустрітися з колегами-видавцями з інших країн, але й здобути таку важливу перемогу для нас та нашої країни! Дякуємо усім видавництвам, асоціаціям видавців та установам, які займаються популяризацією читання по всьому світу, які проголосували за нас та надихали усю команду “Видавництва Старого Лева” своєю підтримкою та вірою в нас. Це велика честь та відповідальність для нас, і ми невимовно раді, що змогли виправдати сподівання кожного, хто був поруч з нами», — додають у ВСЛ.

Торік у номінації Європа відзначили видавництво Liels un mazs (Латвія).

До слова, дві книжки «Видавництва Старого Лева» потрапили до добірки The Braw Amazing Bookshelf, спеціальної виставки на Bologna Children’s Book Fair. Це — сайлентбук про війну та віру в Перемогу світла над темрявою «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна (книжка у ТОП-100 ілюстрованих книжок для дітей) та «Котик, Півник, Шафка» Олександра Михеда,  проілюстрована Женею Полосіною (відзначена у спеціальній номінації топ-20 дебютів Opera Prima Prize як перша дитяча книжка автора).

Bologna Children’s Book Fair триватиме до 9 березня. 

 

Читайте також: Археологія мови: рецензія на роман Олени Стяжкіної «Смерть лева Сесіла мала сенс»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter