МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Перший власний фільм Takflix можна переглянути безкоштовно

Документальна стрічка «Голубівники Києва» стала першою у власному кіновиробництві онлайн-кінотеатру Takflix

Її можна переглянути безкоштовно до 30 березня 2023 року. Опція доступна тільки з території України. 

Короткометражка про хобі як сенс життя створена авторами фільму «Вхід через балкон».

«Стрічка “Голубівники Києва” розповідає про киян, пристрастю яких є розведення голубів. Столичні пенсіонери Марк, Марат та Григорій живуть у спальних районах Лівого берега і тримають маленькі голубівні. Щодня чоловіки доглядають за своїми птахами поруч з домом, а раз на рік збираються з іншими голубівниками на пташиних ринках», — розповідають у Takflix.

Фільмування відбувалося у столиці (Русанівка та Дарниця) та у Бородянці на Київщині влітку 2022 року.

Синопсис фільму лаконічний і простий: «З кінця 1940-х до кінця 1980-х голуби були одержимістю київських хлопців. Це фільм про те, як хобі з дитинства стає сенсом життя». Це оманлива простота, адже, як на свій невеличкий хронометраж, стрічка дуже глибока.

Над фільмом працювала команда стрічки «Вхід через балкон» — режисер Михайлов Волков і продюсер Роман Блажан. Увагу глядачів привертають видові кадри київських спальників та архітектурна зйомка. А звуковий ряд переносить у другу половину ХХ століття композиціями ВІА «Кобза» з 1970-х, атмосфери додає «Симфонія №1» Михайла Вербицького.

«Коли ми знімали фільм “Вхід через балкон”, у одному з дворів злетіли голуби. Їх запустив Григорій, герой майбутньої стрічки. Після нашого знайомства я відвідав пташиний ринок у Бородянці, де зібралися майже всі голубівники Києва. Там зустрів Марка Борисовича, почав знімати його та птахів. Через 10 хвилин до мене почали підходити інші чоловіки і казати: “Нас та наших голубів познімай теж”. Так я вирішив показати, що чиєсь хобі може бути сенсом життя»
Михайло Волков
режисер

Стрічка створена за підтримки Британської Ради в Україні та Українського Інституту в межах Сезону культури Велика Британія/Україна у партнерстві з британською платформою Nowness.com, де незабаром відбудеться міжнародна онлайн-прем’єра. Наступним фільмом циклу стане «Це побачення» Надії Парфан, який отримав спеціальну відзнаку журі на цьогорічному Берлінале.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter