МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Представили тизер нового документального фільму Дмитра Грешка «Дівія/Divia»

Стрічка порушує тему забруднення природи України внаслідок російської агресії

Зйомки тизеру відбулись на території Київської, Донецької та Харківської областей, які сильно постраждали через повномасштабне вторгнення росіян в Україну, та були деокуповані.

Документальний фільм розкриє катастрофічний вплив російської агресії на екологічний стан природи України. Це подорож від гармонійного життя природи, до вогняного вихору війни, що випалює землю, ліси та все живе. З настанням весни природа відновлюється та несе нове життя серед тварин попри невиправні руйнування. Але безмежний масштаб трагедії не дає надію на швидке відновлення природи та очищення її від залишків війни.

Аби привернути увагу західної аудиторії та залучити додаткове фінансування для фільму, тизер фільму був розміщений для продажу на NFT платформі. NFT — це нові можливості для українських кінематографістів вийти на західний ринок. Cпробувати, як це працює, вирішила і команда фільму «Дівія».

Розпочати роботу над проєктом та виробити тизер стало можливо завдяки фінансовій підтримці стипендійної програми FILM BOOST спільно з Deutsche Filmakademie та DOCUDAYS UA та грантовій програмі розробки сценаріїв від Української кіноакадемії у співпраці з Netflix.

Продюсеркою проєкту є Поліна Герман. Його розробка розпочалась у 2021 році, натоді в основі ідеї фільму був вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Та після 24 лютого автори вирішили сконцентруватися на дослідженні непоправної шкоди, яку приносять окупаційні російські війська на українській землі.

«Незважаючи на всю складність ситуації та повномасштабну війну, дуже важливо фіксувати військові екозлочини росії та руйнування природних ландшафтів і екосистем. Щоб зрозуміти, як вирішити проблему, ми повинні спочатку оцінити її масштаб», — каже режисер майбутнього фільму Дмитро Грешко.

Наразі творча команда фільму шукає додаткові можливості фінансування для продовження роботи над проєктом.

Над тизером працювали:
  • режисер Дмитро Грешко,
  • продюсерка Поліна Герман (UP UA Studio),
  • лінійні продюсери Андрій Литвиненко та Віктор Шевченко,
  • режисер монтажу Микола Базаркін,
  • звукорежисер Василь Явтушенко (4Ears Sound Production),
  • відповідальний за музичний супровід Микола Макєєв, (Horizon Music Studio),
  • кольорокоректорка Марина Ткаченко.

Зображення: стопкадри з фільму

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter