МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Оголосили програму «Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю (CMIFF) 2022»

Третій «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)» відбудеться в Ужгороді 15–18 вересня 2022 року

Місія «Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю» (CMIFF): привернути увагу до збереження Карпатських гір і популяризувати Карпатський регіон, який має неймовірний потенціал для кіновиробництва й туризму.

Цьогоріч кінофестиваль розповідатиме про Україну, про її сміливих і відчайдушних людей, та допомагатиме в ці непрості часи. Усі кінопокази й активності кінофестивалю CMIFF 2022 відбудуться на підтримку закарпатського благодійного фонду «Серце до Серця».

У межах кінофестивалю відбудуться:

  • покази художніх і документальних (короткий та повний метр) фільмів конкурсної програми й оголошення переможців кіноконкурсу CMIFF 2022;
  • покази художніх і документальних фільмів поза конкурсною програмою;
  • лекції про кіно, екологію і туризм;
  • творчі зустрічі із представниками кіноіндустрії (акторами, режисерами, сценаристами, кінознавцями та продюсерами);
  • тематичні екскурсії Ужгородом;
  • благодійний вечір Сharity dj marathon;
  • фотоконкурс «Природа зцілює»*.

Усі заплановані активності — безкоштовні.

Програма кінофестивалю CMIFF 2022

15 вересня, четвер

18:00

Відкриття кінофестивалю та показ документального фільму «Вільна людина. Проща» (Україна, 2022) режисера Сергія Дмитренка, який розповідає історію десантника ЗСУ, ветерана АТО, блогера, мандрівника й автора книжки-бестселера «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса (Театр ляльок «БАВКА»)

20:00

Конкурсна програма: документальний фільм «БЕРГ» (Нідерланди, Словенія, 2021) режисерки Йока Олтаара (Театр ляльок «БАВКА»)

16 вересня, п’ятниця

18:00

«Як потрапити в кіно, або шлях до великого екрана» Лекція Роланда Мішка, українського актора театру і кіно. Повнометражні фільми: «Мої думки тихі», «Чому я живий». Серіали: «Секс, інста і ЗНО», «Дитячий охоронець» (Olivye House)

18:00

Конкурсна програма: документальний фільм «Світло Тіні Івана Чендея» (Україна, 2022) режисера В’ячеслава Бігуна (Театр ляльок «БАВКА»)

20:00

Позаконкурсна програма: ігровий фільм «Чому я живий» (Україна, 2021) режисера Віллена Новака. Обговорення фільму з актором фільму Роландом Мішком (Театр ляльок «БАВКА»)

17 вересня, субота

12:00

«Створення документального фільму під час війни» Лекція Андрія Литвиненка, режисера та незалежного продюсера документального кіно (Olivye House)

14:00 

«Поводження з твердими побутовими відходами та актуальні загрози для природи». Лекція Катерини Станкевич-Коваль, виконавчої директорки ГО «Екосфера (Olivye House)

14:00 

Конкурсна програма: короткометражні фільми. Обговорення фільмів із режисерами (Театр ляльок «БАВКА»)

16:00 

Ужгород у кіно: екскурсія локаціями зйомок відомих фільмів із Марією Заболотною (Театр ляльок «БАВКА»)

17:00 

Конкурсна програма: документальний фільм «По червоному маршруту додому» (Словаччина, 2021) режисера Адама Лисі (Театр ляльок «БАВКА»)

18:00 

Конкурсна програма: документальний фільм «Відлюдник з Трейга» (Великобританія, 2021) режисерки Лейзі Маккензі (Театр ляльок «БАВКА»)

18:00 

«Поетика кіно в соціальній антропології». Лекція Лукаса Пітшайдера кінорежисера з Південного Тіролю, Італія. Його дебютний повнометражний фільм «Останні Австрійці» вийшов у 13 країнах і отримав численні нагороди, зокрема Silver Gentian 2021 та German Dokumentary Film Music Award 2020 (Olivye House)

19:00 

Благодійний вечір Сharity dj marathon (Doors)

20:00 

Конкурсна програма: «Останні австрійці» (Австрія, 2020) режисера Лукаса Пітшайдера. Обговорення фільму з режисером (Театр ляльок «БАВКА»)

18 вересня, неділя

12:00 

«Як дивитися кіно під час війни». Лекція Алекса Малишенка, модератора, кіножурналіста та куратора. Пише для LB.ua, Moviegram та інших видань. Протягом повномасштабного вторгнення співорганізував кінофестивалі в Чернівцях і Миколаєві (Olivye House)

14:00 

«Ужгород, гори та кіно». Лекція Марії Заболотної, гідеси, яка веде блог про туризм, заклади, та події Ужгорода (Olivye House)

15:00 

Конкурсна програма: документальний фільм «Плай» (Україна, 2021) режисерки Єви Джишиашвілі (Театр ляльок «БАВКА»)

16:00 

Ужгород у кіно: екскурсія локаціями зйомок відомих фільмів із Марією Заболотною. Місце зустрічі — Театр ляльок «БАВКА»

17:00 

Закриття кінофестивалю, оголошення переможців кіноконкурсу та фотоконкурсу. Показ документального фільму закриття «Між небом та горами» (Україна, 2021) режисера Дмитра Грешка та обговорення фільму з режисером (Театр ляльок «БАВКА»)

Основна локація кінопоказів Закарпатський академічний обласний театр ляльок «БАВКА», площа Театральна, 8, Ужгород, Закарпатська область. На лекції запрошуємо в заклад Olivye House, площа Шандора Петефі, 11/1.

Усі офлайн зустрічі відбуватимуться з дотриманням карантинних вимог і правил безпеки. У разі повітряної тривоги, покази та лекції буде зупинено задля можливості переміщення в найближче укриття. Події, які були перервані повітряною тривогою, скасовуються або переносяться на наступний день.

 

Офіційне оголошення переможців — 18 вересня.

Організатор кінофестивалю — Закарпатська Фільмкомісія.

*Фотоконкурс «Природа зцілює»

У межах кінофестивалю триває фотоконкурс «Природа зцілює». Фотоконкурс має на меті привернути увагу до національних парків та заповідників Карпат і показати як могутність та краса дикої природи може зцілювати, особливо в такі непрості часи війни.

Із 22 серпня до 13 вересня триватиме прийом фото в таких категоріях:

  • пейзаж (ландшафти та ліси Карпат);
  • дика природа (тварини, рослини та гриби);
  • нічна фотографія (пейзаж або астрофотографія);
  • та додаткова — «Приз глядацьких симпатій».

Детальніше про фотоконкурс.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter