МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

ХХІХ BookForum побачить увесь світ

Форум видавців 2022 відбудеться. Фестиваль триватиме з 6 до 9 жовтня та проходитиме для публіки в онлайн-форматі

Офлайн події будуть закритими, відвідати їх зможуть тільки запрошені гості. Завдяки підтримці британського Hay Festival трансляції будуть доступні майже всьому світові (окрім рф, певна річ).

Анонсують 20 подій із 40 авторами України, Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану й Танзанії. Темами обговорень фестивалю стануть: жінки та війна, гроші й культура, пропаганда, воєнні злочини і пам’ять.

«Україна сьогодні є ключовим бастіоном у боротьбі за світовий мир та цінності. Ми готуємо захід, під час якого на її підтримку прозвучать потужні голоси практично з усіх континентів, а українські серед них — найважливіші», — розповіла програмна директорка Львівського міжнародного BookForum та кураторка фестивалю Софія Челяк.

BookForum зосередиться на тому, щоб пояснити іноземцям, що відбувається, чому ця війна насамперед культурна, чому про геноцид українців не можна мовчати, бо це тільки підігравання агресору. Українці ж можуть побачити, як Україну підтримують у світі, і те, наскільки наш культурний продукт цікавий за кордоном.

Серед організаторів і Пітер Померанцев, відомий дослідник пропаганди та автор книжок «Це — не пропаганда» та «Нічого правдивого й усе можливо. Сходження до сучасної росії».

«Ми збираємось на Літературному фестиваль в місті Лемкіна [юриста зі Львова, який ввів у міжнародне право термін “геноцид”], щоб знову і назавжди показати, що голос України буде переможним. Армії демократій допомагають Україні зброєю у боротьбі з російськими спробами повторити геноцид. Письменники ж долучаються своїм талантом і своїми голосами», — зазначив Пітер Померанцев.

Один з найбільших у світі книжкових фестивалів британський Hay Festival допоможе стати Форуму видавців по-справжньому світовим. Про це розповіла міжнародна директорка Hay Festival Крістіна Фуентес Ла Рош.

«Оскільки свобода слова є під загрозою у всьому світі, такі організації, як Hay Festival і BookForum, є особливо важливими. Вони виступають каталізаторами змін, застосовуючи свободу слова та толерантний обмін ідеями. Ми надзвичайно цінуємо команду BookForum та її місію і хочемо підтримати їх та презентувати нашій глобальній аудиторії допитливих душ і вагомих стейкхолдерів», — прокоментувала Крістіна Фуентес Ла Рош.

Підтримають BookForum Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах «Сезону культури Британія/Україна», а також Британська Рада та Український інститут, а також Український інститут книги,  ZINC, Open society foundation та Суспільне мовлення.

 

Чільне зображення: BookForum

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter