МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Персонажі нової книжки Ірени Карпи оселилися в бучанському супермаркеті

18 грудня в Бучі Київської області відкрився перший супермаркет «Сільпо». Спеціально до цієї події українська письменниця Ірена Карпа написала книжку «Щоденник Білки-Детективки», атмосферу та персонажів якої відтворили в дизайні нового магазину.

Детективну дитячу історію можна прослухати та прочитати на великому інтерактивному екрані, який розмістили в зоні кас самообслуговування. На цьому ж екрані гості мають змогу пройти квест після кожного підрозділу книги. Крім того, в різних відділах магазину розміщені QR-коди, за якими також можна послухати аудіоверсію книги. Начитала її особисто Ірена Карпа.

Сюжет книжки розгортається навколо Білки Саші, яка вирушає на пошуки зниклого Золотого Горіха. Він є символом збереження природи та лісу. У пошуках Білці допомагають інші тварини та небайдужа дівчинка.

 

Читайте також: З’явився безкоштовний аудіосеріал від Ірени Карпи

 

Авторка книжки, письменниця Ірена Карпа:

«Ця історія відгукнеться тим, кому до вподоби історії пригод, кому не байдуже до справжньої дружби, підтримки і свободи. До того ж я вклала у неї чимало сучасних челенджів — як от екологічне життя у світі надмірного споживацтва, межа між віртуальним життям і справжнім тощо. Підійде як малюкам, так і підліткам, бо одна з героїнь — їхня ровесниця».

 

 

Читайте також: «Топ БараБуки» назвав найкращі видання 2021 року

 

Героями інтер’єру нового «Сільпо» стали ліс та звірі. Наприклад, персонажі книжки спостерігають за гостями з дерева у фруктово-овочевому відділі, а в колесі під стелею медитує головна героїня — Білка-Детективка. Вона нагадує, як важливо сповільнитися.

У магазині можна відшукати той самий Золотий Горіх із книги Ірени Карпи, який Білка Саша наполегливо розшукувала. У відділі «Власної кондитерської» Гості можуть обрати еклери, шоколад або торти, які так спокушали Білку в книзі.

Екологічною новацією бучанського «Сільпо» стали електронні цінники, які дозволяють скоротити використання паперу та оперативно оновлювати ціни на товари.

 

Читайте також огляд книжки «Мене звати Варвара» Дзвінки Матіяш

 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter