МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Запустили NFT-колекцію SPADOK, натхненну українськими етнічними образами

На платформі продажу NFT Opensea з’явилася NFT-колекція SPADOK. Вона складається з 21 NFT-картки — фотосесії персонажів циклу «Спадок», присвяченого українській культурі, традиціям та народним звичаям від їхніх витоків до сучасності

NFT-колекцію було створено за мотивами проєктів «Спадок» та «Весільний спадок» кіностудії Film.ua Group.

«Спадок» — цикл коротких роликів, у яких відтворили характерний для певного регіону етнічний образ. Проєкт розповідає про національне святкове вбрання українок у XIX–XX столітті — в залежності від віку, соціального статусу і регіону проживання (24 області України та Кримський півострів). Героїні проєкту — яскраві й самобутні українки, з різним характером, різні за віком — так само, як і їхні вбрання.

«Весільний спадок» — це проєкт, присвячений весільним звичаям та обрядам, які притаманні восьми областям України: Київській, Черкаській, Чернігівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській, Рівненській та Чернівецькій. Нещодавно в нашому матеріалі «Весільний спадок» радила дивитися Ярослава Кравченко, театральна продюсерка, теле- і радіоведуча, засновниця незалежного «Дикого театру». 

Костюми, показані в проєктах, є автентичними національними костюмами, які ретельно зберігаються у приватних колекціях.

 

 

«Ми прагнемо розробити ще одне джерело допомоги Україні. FILM.UA Group має широку художню колекцію, сформовану на основі власних аудіовізуальних проєктів. У портфелі кінокомпанії десятки високоякісних продуктів, створених українськими професіоналами. Зараз наша нова мета — створення NFT-продуктів, прибутки від яких будуть перераховані на державні криптогаманці для підтримки українців»,— поділилися продюсери «Спадку» та «Весільного спадку».

 

 

Читайте також: Мінцифри запустило NFT-музей війни
Український інститут запускає діджитал-проєкт «Листівки з України»
Megogo створив безплатну аудіоантологію короткої прози

 

Сьогодні як ніколи важливо говорити про Україну в контексті культури, адже ворог намагається у своїй безглуздій пропаганді переконати всіх, що українці — неіснуюча нація, яка немає власної культури, а мова, носіями якої є близько 44 млн людей, штучна.

Для створення NFT-колекції SPADOK творці використали 21 кадр з фотосесії персонажів проєкту. Будь-яку з карток у колекції можна придбати на аукціоні за 0,5 ETH (приблизно $1500). 

 

 

Охочі можуть придбати NFT-картки з колекції SPADOK та допомогти українцям. Отримані криптогроші ініціатори спрямують на допомогу ЗСУ, гуманітарну допомогу, відновлення інфраструктури України та інші актуальні потреби.

 

Читайте також про найновіші видання українських авторів за кордоном
Привид Києва тепер і в японському коміксі

 

Зображення на головній: Film.ua

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter