МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Привид Києва тепер і в японському коміксі

На 140-й незалежній виставці коміксів Commitia в Японії представлять манґу про «Привида Києва» — українського пілота, який збив два десятки російських літаків і став легендою оборони столиці

Манґу 「キエフの幽霊」\ Kiefu no yūrei на своїй сторінці у Twitter анонсував автор коміксу під псевдонімом Matsuda Heavy Industries. На рахунку автора вже чимало манґ мілітаристського спрямування, як от «Takasago Volunteers» (2013), «Solomon riot craft Corps» (2014), «Third flight resonator» (2015), «The end of the battleship Musashi» (2015), «I49 Floats (2016) тощо.

На обкладинці до своєї історії автор використав варіації синього та жовтого кольорів для назви тайтлу, а також зробив розшифрування назви українською мовою, хоча першочергово там був напис англійською.

Комікс «Привид Києва» коштуватиме 785 японських єн (приблизно 185 грн), а придбати його можна буде безпосередньо на події 5 травня або ж в онлайн-крамниці Melonbooks.

 

«25 лютого 2022 року, під час вторгнення росії в Україну, було знищено багато ВПС росії. Подейкують, що до цього причетний винищувач ВПС України — так званий «Привид Києва». В основу твору покладено саме такі воєнні оповідки», — йдеться на сайті Melonbooks.

 

 

Читайте також: Понад 20 виставок за три місяці: як Pictoric розповідає світові про Україну

 

Melonbooks спеціалізується на доджінші, включно з манґою, аніме Blu-Ray, відеоіграми тощо. Це один із найбільших книжкових магазинів у галузі з торговими точками по всій Японії. Melonbooks спеціалізується на доджінші-товарах для чоловіків, а їхній же Fromagee орієнтований на жінок. В інтернет-крамниці Melonbooks можна придбати товари обох ліній.

 

 

Читайте також інтерв’ю Артема Чапая виданню The New Yorker

 

Commitia є івентом, де незалежні автори й авторки представляють свої доджінші — аматорські видання, тобто своєрідні зіни з коміксами, які видають незначними тиражами. Доджінші можна видати власним коштом або ж у спеціальних любительських журналах.

Фани аніме й манґи полюбляють створювати фанфіки про своїх улюблених героїв чи героїнь у різноманітних амплуа. Тож дуже часто ці доджінші намальовані в жанрах хентай, юрі, яой тощо. Однак значна частина доджінші є оригінальними творами любителів або ж професійних манґак.

Саме на таких спеціальних івентах професійні японські художники й художниці коміксів не обмежені ніякими редакційними чи видавничими приписами і можуть малювати короткі пародії чи альтернативні сюжети на власні манґи. Подібні доджінші високо цінують любителі того чи того автора/авторки, тож такі примірники можуть коштувати незрівнянно дорожче «офіційних» видань.

 

 

Читайте також текстовий серіал «Тиктор: ім’я, що стало брендом»

 

На головній і в матеріалі — обкладинка та ілюстрації з манґи

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter