МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Стартував Національний тиждень читання. Як узяти участь?

Уже вдруге Український інститут книги проводить Національний тиждень читання

Акція для популяризації читання триває з 12 до 19 грудня. Долучитися може кожен. 

«Національний тиждень читання — щорічна акція, яку Український інститут книги проводить з метою привернути увагу до українських книжок, наявних у бібліотечних фондах України, популяризувати читання як життєву практику серед українців та посприяти розвитку популярної літератури українською мовою», — розповідають в УІК.

Упродовж тижня проводитимуть дві акції: «Зачитане до дірок» і «Книга на війні». В межах інформаційної кампанії «Зачитане до дірок» Інститут книги поширюватиме добірки найпопулярніших книжок українських бібліотек у семи жанрах популярної художньої літератури та в семи жанрах популярної літератури нонфікшн.

Ці добірки сформували з допомогою понад 60 із 69 національних, державних та обласних публічних бібліотек, серед яких обласні бібліотеки для дітей, для юнацтва та універсальні наукові бібліотеки, що перебувають у підпорядкуванні Міністерства культури та інформаційної політики України. Перший пост присвячений мелодрамам, сімейним сагам та романтичній літературі, які найчастіше беруть читачі у бібліотеках. У вашій бібліотеці теж мають бути книжки з цієї добірки.

Крім того, упродовж Національного тижня читання на телебаченні у прямому ефірі можна буде подивитися інтерв’ю з українськими письменниками. А під час акції «Книга на війні» буде можливість послухати розмови з письменниками, які цьогоріч видали книжку, отримали нагороду, потрапили до коротких списків вагомих премій та можуть долучитися до ефіру. 

Як взяти участь в Національному тижні читання? Створюйте пости у соцмережах та не забувайте про специфічні гештеги:

  • поділіться улюбленими книжками від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою з хештегами #ЗачитанеДоДірок і #тижденьчитання;
  • розповідайте про найбільш важливі для вас і для українського суспільства книжки цього воєнного року з хештегами #КнигаНаВійні і #тижденьчитання;
  • поширюйте добірки книжок, які стали особливо важливими для вас або вашої організації протягом війни 2022 року або популярними у сфері вашої діяльності з хештегами: #КнигаНаВійні і #тижденьчитання.
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter