МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Зоряна фортеця» створила фентезійний адвент

Конкурс фантастичних оповідань та світ фантастики українською мовою «Зоряна фортеця» літературно адаптував традиційну передріздвяну розвагу

У фентезійному адвенті, як і у звичайних, 25 віконечок, кожне з яких розповідає про твори у жанрі міського фентезі. Тільки не намагайтеся побачити все одразу, адже раніше комірку відкрити не можна. Зокрема, 7 грудня доступні перші сім віконець, але восьме ще ні.

«Підготували для вас традиційну розвагу, але з фантастичним присмаком. А щоб було веселіше стежити за календарем і вчасно заглядати у віконечка, заховали у календарі вікторину. Умови будуть на картках із запитаннями. В останній день адвенту серед тих, хто візьме участь у цій вікторині, ми розіграємо книжкові призи. Звісно ж, у жанрі міського фентезі», — зазначають у «Зоряній фортеці».

У адвенті міського фентезі є історії українських авторів і не тільки, на жаль, деякі з них не перекладені українською. У віконечках є не тільки безпосередньо інформація про книжки, а й відео: трейлери до екранізацій, записи з авторами.

«А тепер трохи інструкцій. Для того, щоб відкрити віконечко, зробіть на ньому подвійний клац. Картка відкриється, але нагорі сторінки. У нижньому правому куточку вікна ви побачите кнопку «Вгору» у вигляді стрілки, щоб швидко туди перейти. Якщо виникнуть складнощі, пишіть на info@starfort.in.ua, ми допоможемо!», — додають у «Зоряній фортеці».

 

Читайте також: Вийти з тіні: писати фантастику в Україні

 

Також адвент міського фентезі від «Зоряної фортеці» може стати чудовим провідником у нових світах та допоможе поповнити книжковий вішлист. Зокрема (маленький спойлер!), тут ви знайдете один з найвідоміших творів Ніла Ґеймана. Спробуйте вгадати, про який з романів мова (так, він виданий українською).

«Про цей роман Ніла Ґеймана знають усі поціновувачі жанру, а от серіал, який передував створенню книжки, дивився мало хто. 1996 року на британському телебаченні вийшов серіал, сценаристом якого був Ґейман. Але результатом він був незадоволений, тому вирішив написати новелізацію цієї ж історії ще під час зйомок.

За кілька місяців після показу серіалу вийшла книжка з такою ж назвою, ще за місяць — аудіокнижка, за рік — нове американське видання, адаптоване для американської аудиторії, а незабаром ще одне видання, яке поєднувало обидві версії тексту. І наче цього було мало, за 10 років виходить 9 випусків однойменного коміксу…» — йдеться в описі однієї з комірок.

 

Читайте також: Володимир Аренєв: «Такий мій фах — вигадувати історії й розповідати іншим»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter