МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Представили міжнародний трейлер фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча

Світова прем’єра стрічки відбудеться на Венеційському кінофестивалі

Вийшов міжнародний трейлер нового фільму Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург», виробництва українського кінопродакшену ForeFilms.

«Люксембург, Люксембург» це другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Попередня стрічка режисера, комедія «Мої думки тихі» стала лауреатом Національної кінопремії «Золота Дзиґа», Національної премії кінокритиків «Кіноколо», а також отримала спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Фільм «Люксембург, Люксембург» розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько. Головні ролі у стрічці виконали учасники реп-гурту «Курган і Agregat» — брати Раміл та Аміл Насірови.

Світова прем’єра фільму Антоніо Лукіча відбудеться на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі в конкурсі «Горизонти». Стрічка також відібрана до участі у програмі «Сучасне світове кіно» Міжнародного кінофестивалю у Торонто.

Дистриб’ютором фільму «Люксембург, Люксембург» в Україні стала компанія «Кіноманія».

Стрічка створена за підтримки Держкіно України. У травні 2022 року «Люксембург, Люксембург» став одним з п’яти переможців програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів «proMOTION», започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund.

Кінопродюсерська компанія ForeFilms була заснована у 2020 році Володимиром Яценком та Анною Яценко з фокусом на виробництво авторських фільмів. Два з попередніх ко-продукційних проєктів продакшену, фільми «Антлантида» та «Відблиск» режисера Валентина Васяновича також були представлені на Венеційському кінофестивалі в секції «Горизонти» (перемога) та в основному конкурсі відповідно. Всі фільми цієї продюсерської компанії мали свої прем’єри на кінофестивалях класу А.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter