МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

З’явився конкурс документальних короткометражних фільмів «Ліфт»

До свого десятиріччя hromadske разом з українським кінофестивалем Kharkiv MeetDocs та Чеським центром організовують конкурс документального кіно

«Ми робили і робимо все силами власної редакції, але усвідомлюємо, що все осягнути неможливо, водночас безліч унікальних історій залишаються без уваги аудиторії. Саме тому ми разом із фестивалем документального кіно Kharkiv MeetDocs та Чеським центром закликаємо документалістів, які працюють з актуальними темами української реальності, взяти участь у нашому конкурсі документальних історій “Ліфт”» — зазначає головний режисер YouTube-каналу hromadske та засновник конкурсу Олександр Назаров.  

Конкурс відбуватиметься у три етапи протягом 2023 року, на кожному з яких буде визначений переможець. 

Серед членів журі — експерти та експертки в галузі журналістики й документалістики, а саме: 

Христина Коціра — операційна редакторка hromadske, Євгенія Крігсхайм — засновниця й директорка фестивалю документального та ігрового кіно Kharkiv MeetDocs, Вікторія Водка — адміністративна директорка Kharkiv MeetDocs. Войтех Богач — чеський журналіст, військовий репортер, політолог і режисер документальних фільмів, який спеціалізується на Східній Європі та Балканах. 

Наразі вже відомо терміни проведення першого етапу конкурсу:

10 лютого 2023 року — дедлайн подачі заявок на участь;
20 лютого 2023 року — оголошення фіналістів; 
21 лютого 2023 року — 28 лютого 2023 року — онлайн-зустрічі з фіналістами;  
1 березня 2023 року — перегляд фільмів, які потрапили у фінал, та визначення першого переможця.

Переможці кожного з етапів будуть опубліковані на YouTube-каналі hromadske у плейлисті hromadske.doc на велику українську та зарубіжну аудиторію, отримають доступ до індустріальної секції фестивалю Kharkiv MeetDocs, у межах якої проходять майстер-класи, тренінги від Європейських спеціалістів у жовтні 2023 року, приймуть участь в докторингу нового проєкту від менторів фестивалю Kharkiv MeetDocs та Європейської платформи Pitch the Doc та отримають грошовий приз від Чеського центру — 1 тисяча євро кожному переможцю в гривневому еквіваленті. 

Також Чеський центр як партнер фестивалю організовує подорож для переможця першого етапу конкурсу до Праги (Чехія), яка допоможе йому у професійному розвитку. 

 Податися на конкурс можна ТУТ. 

 З регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter