МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Презентували серію коміксів про героїчних українців

Мальописи з серії «Українці. Поступ» — повноколірні випуски на 54 сторінки. Створені для читачів від восьми років.

Проєкт почався з історій, які хотілося розповісти всьому світові, зокрема Західній Європі, про реальних героїв з України, які пройшли та проходять через важкі випробування і зберігають при цьому людяність. Серію започаткували в межах ініціативи «Семантичний корпус»

Перший номер серії коміксів «Українці. Поступ» має назву «Небо Чекає». Він не тільки розповідає свою версію подій в українському небі, а й натякає західній публіці, наскільки для оборони потрібні літаки. 

«Всього нами було створено 16 ідей для коміксів, 13 з яких вже написані у вигляді готових сценаріїв, 7 відмальовані професійною командою ілюстраторів. Для першого номеру ми зібрали ті ідеї, які безпосередньо пов’язані із нашими героїчними захисниками.

“Привид Києва” — комікс про любов до неба і до своєї країни хлопця, який виріс у сім’ї військового, “Сапер Віталій Скакун” — комікс про винахідника, талановитого юнака, який став справжнім патріотом та героєм своєї країни, “Залужний – бог війни” — комікс про Людину честі та розуму, яка очолила українське військо та перші дні нашої війни.

Ну а “Дух острова Зміїний. Ч1” — основа філософії всієї серії, адже саме цей комікс відкриває те, що поєднуватиме кожний мальопис в один Всесвіт — український вимір справжнього героїзму, який постає перед героями історій в різні часи та в різних ситуаціях», — так коментує перший випуск автор ідеї серії «Українці. Поступ» Денис Блощинський. 

Поряд з мальописами, проєкт реалізував шість документальних фільмів, записав історії 90 українців та провів 90 фотосесій за тематикою «Міста та їхні герої».

В авторській команді — понад 20 учасників, серед яких сценаристи, райтери, графіки, ілюстратори, дизайнери. Вся велика творча команда працювала на волонтерських засадах і з самого початку домовилася про те, що весь дохід від коміксів буде інвестований у випуск наступних коміксів в серії, а залишок скеровуватимуть на потреби ЗСУ.  

Мальописи розповсюджуватимуть серед сімей захисників України та ВПО зі сходу та півдня безкоштовно. Також комікси з обмеженого тиражу в 500 примірників можна буде придбати за 500 грн в комплекті з постерами А3 з ключових коміксів «Привид Києва: Небо Чекає» та «Залужний — бог війни».

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter