МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Трофеї Євробачення: Kalush Orchestra організував аукціон

Рожеву панамку соліста та кришталевий мікрофон-кубок Євробачення можна виграти на благодійному аукціоні. Щоб взяти участь, достатньо задонатити Фонду Сергія Притули

Як і обіцяли ще до конкурсу, гурт Kalush Orchestra віддає свій трофей на благодійність, щоб перемогою на Євробаченні наблизити перемогу України у війні проти російських загарбників. Аукціон уже стартував — і за перші години вдалося зібрати мільйон гривень.

«#StefaniaForUkraine Символи перемоги Kalush Orchestra на Євробаченні допоможуть робити перемогу України у війні з російськими окупантами. Разом з Благодійним Фондом Сергія Притули та MetaHistory запускаємо дві акції одночасно», — зазначає гурт.

У розіграші рожевої панами соліста Kalush Orchestra Олега Псюка може взяти участь кожен, хто задонатить від 200 грн (або 5 євро) у «банку» Monobank Фонду Притули. Кожен донат — додатковий шанс на виграш, адже переможця вибиратимуть випадковим чином. Однак тим, хто не є користувачами банку, потрібно не забути вказати контактний номер телефону, щоб потім отримати свій приз.

Натомість кришталевий мікрофон-кубок Євробачення отримає той, хто зробить найбільший внесок до Фонду Притули або викупить NFT на базі MetaHistory

Долучитися до аукціону може будь-хто з будь-якого куточка світу. В інстаграмі Kalush також розміщена докладна інструкція англійською мовою.

Аукціон триватиме до 19:00 28 травня. Всі виручені кошти Фонд Притули, який спеціалізується на забезпеченні українських воїнів дронами, спорядженням та автомобілями (і не тільки), скерує на приладдя, необхідне для Збройних сил України.

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra переміг на музичному конкурсі Євробачення 2022 в італійському Турині 14 травня з чималим відривом від інших учасників. Після виконання пісні фронтмен гурту звернувся до глядачів із закликом врятувати Маріуполь та його захисників на «Азовсталі», що привернуло увагу світової спільноти до звірств російських окупантів.

Новий кліп на пісню «Стефанія», зафільмований на руїнах у Бородянці, Ірпені, Бучі та Києві, а також низці локацій у Львові (притулку для вимушених переселенців, храмі та Янівському кладовищі), опублікований після перемоги на Євробаченні за першу добу зібрав понад 6 мільйонів переглядів, за тиждень — понад 16 мільйонів.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter