МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Юрій Андрухович напише і прочитає радіодиктант національної єдності

Сам диктант відбудеться традиційно у День української мови та писемності — 9 листопада 2021 року.

Щорічний радіодиктант національної єдності буде вже 21 за рахунком. Текст для нього напише український письменник Юрій Андрухович. Сам автор і прочитає його в прямому ефірі «Українського радіо» у вівторок, 9 листопада, з 10:00 до 11:00 год. Трансляцію радіодиктанту можна буде відстежувати також на решті медійних платформ Суспільного телерадіомовника — телеканалі «UA: Перший», радіо «Культура» та інших. Тему диктанту обіцяють повідомити вже найближчим часом.

 

Читайте також: Книга року ВВС-2021 оголосила довгі списки

 

Як зазначив член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, претендентів на роль автора та читця диктанту було кілька, та саме Юрія Андруховича радили обрати радіослухачі.

До слова, наприкінці 2020 року в письменника вийшов новий роман під назвою «Радіо Ніч». Його презентація відбувалася наживо на Суспільному телебаченні, а на радіо «Культура» проходив спеціальний радіомузичний перформанс.

 

Читайте також: Можна все навпаки: другий фестивальний бум осені

 

Також Суспільне повідомляє про особливість цьогорічної акції — у хабі «Українського радіо» упродовж тижня перед радіодиктантом відбуватимуться обговорення актуальних мовних питань. Таким чином організатори акції хочуть перетворити «Українське радіо» на майданчик для суспільного діалогу.

Щорічний всеукраїнський радіодиктант вже став доброю традицією. До нього регулярно долучаються тисячі слухачів зі всієї України. Взяти участь у спільному написанні диктанту стало для багатьох уже не стільки перевіркою власних знань, скільки засвідченням любові й поваги до рідної мови, потужним об’єднавчим моментом. А останніми роками участь у цій акції встигла перетворитися ще й на своєрідний флешмоб у соцмережах.

Нагадаємо, що долучитися до радіодиктанту національної єдності-2021 можуть всі охочі. Перевірити свої знання можна самостійно або ж надіславши після написання свою роботу на перевірку на радіо. Ті, хто не припустився жодної помилки, отримують заохочувальні призи. У 2020 році переможцями диктанту серед тих, хто надіслав свої роботи на перевірку, стали 17 учасників.

Автором тексту радіодиктанту національної єдності під назвою «Виклики книжкової ери» торік став поет і видавець Іван Малкович, а читала його у прямому ефірі акторка театру та кіно Римма Зюбіна.

 
Читайте також авторську колонку письменниці Надійки Гербіш «Плечі велетнів»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter