МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

House of Europe запускає безплатний курс із книжкового маркетингу

Учасниками можуть стати представники й представниці книжкової індустрії України. Курс відбуватиметься онлайн

Онлайн-курс із книжкового маркетингу покликаний допомогти українським видавцям із промоцією та дистрибуцією книжок.

«У 2022 програма House of Europe в Україні добігає кінця. Тому гранти на переклад книжок цьогоріч не були передбачені. Проте ми шукали можливості підтримати видавців. Відтак запускаємо безплатний онлайн-курс книжкового маркетингу.

Зараз видавці як ніколи потребують кооперації з іноземними колегами та промоції української книжки не лише в межах нашої держави, а й за кордоном. Переваги онлайн-курсу в тому, що він доступний будь-кому, будь-коли і будь-де.

Ми перемежовували основи книжкового маркетингу з цікавими кейсами та специфічними інструментами промоційної діяльності. Тож курс буде актуальний і видавцям-початківцям і тим, хто вже собаку (книжку?) з’їв на видавничому ринку», — зазначає Дзвінка Пінчук, програмна менеджерка House of Europe (гранти на переклад).

 

Цей курс для:

  • видавців,
  • артдиректорів видавництв,
  • комунікаційних менеджерів,
  • директорів із маркетингу,
  • представників видавництв, які опікуються книжковим маркетингом,
  • усіх, хто не має досвіду у книжковому маркетингу, але цікавиться цією темою.

 

«У програму грантів на переклад від House of Europe ми з самого початку закладали маркетинг — як один із ключових компонентів. Так, з усіма поданими документами просили заявників розробляти маркетингову стратегію як і де книжку будуть реалізовувати після перекладу та друку, чи знайде вона свою аудиторію і як її шукатиме.

Під час усіх відкритих конкурсів, які ми провели впродовж п’яти років, бачили, що саме цей компонент заявки викликав найбільше запитань.

Тому вирішили розробити детальний курс із книжкового маркетингу. У ньому спікери розкажуть про ключові елементи маркетингових стратегій, роботу з лідерами думок, блогерами та книгарнями, використання соцмереж та про виходи на ринки ЄС і Великої Британії.

Нам би хотілося, щоб цей курс став помічним інструментом для видавництв і допоміг їм зараз, у непрості часи повномасштабної війни», — вважає Катерина Алимова, програмна менеджерка House of Europe (гранти на переклад, міжнародні резиденції та навчальні подорожі).

 

Завдяки курсу учасники дізнаються, як:

  • рекламувати книжки,
  • зацікавити ЗМІ та лідерів думок новинками,
  • вести соцмережі видавництва,
  • працювати з різними каналами збуту та застосовувати різні маркетингові інструменти,
  • а також про цікаві закордонні кейси промоції книжок.

 

Кадр із відеолекції

 

Читайте також про свіжі книжки українських видавництв: що чекати попри війну
та які книжки українські видавництва анонсували в липні

 

Програма курсу:

Лекція 1. Зв’язки з громадськістю: як працювати зі ЗМІ, блогерами та інфлюенсерами, писати пресрелізи, використовувати книжкові каталоги та вимірювати результати роботи.

Лекція 2. Соцмережі: як обрати, у яких соцмережах має бути присутнє ваше видавництво та як вести Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok, Twitch.

Лекція 3. Маркетинг і діджитал маркетинг: як писати про книжки, проводити успішні онлайнові й офлайнові події та готувати трейлери книжок.

Лекція 4. Канали збуту: як налаштувати ланцюг поставок і працювати з онлайновими та офлайновими каналами збуту.

Лекція 5. Маркетингові інструменти: як використовувати модель POEM (paid owned earned media) у роботі та оцінити ефективність каналів.

 

Лектори:

Матіас Фойгт — СЕО і засновник PR-агенції Literaturtest, яка надає послуги видавцям, авторам і книгопродавцям. Компанія спеціалізується на комунікації в соціальних медіа, маркетингу, рекламі та PR. Literaturtest є організатором The future!publish — однієї з провідних конференцій для німецькомовного книжкового сектору.

Інна Білоножко — книжкова аналітикиня, аудиторка та лекторка. Має магістерські ступені з фінансів (Київ) та міжнародного видавничого бізнесу (Лондон), диплом аудитора за міжнародною кваліфікацією ACCA DipIFR. Спеціалізується на цифровому аудиті видавничого бізнесу, діджитал інноваціях і стратегічному книжковому маркетингу. Співпрацює з англомовними і вітчизняними видавцями у комерційному та академічному сегментах. Авторка телеграм-каналу про англомовний видавничий світ cynical_publisher.

 

Як пройти курс:

  • перейдіть за лінком,
  • створіть кабінет користувача,
  • навчайтесь у зручний для вас час.

Наступна лекція стане доступною, тільки коли прослухаєте попередню. 

 

House of Europe («Дім Європи») — програма, фінансована Європейським Союзом, створена для підтримки професійного й творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

 

Читайте також Нонфікшн, який читають: пояснити чи спростити
Post impreza запрошує на дослідницькі резиденції в Івано-Франківську
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter