МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Гурт «Антитіла» на фронті: BBC зняли документалку про військових медиків-рокерів

Англомовний 24-хвилинний фільм Frontline Frontman можуть переглянути британські користувачі BBC

Знімальна група BBC вирушила на Харківщину, де зараз працюють бойові медики з гурту «Антитіла».

Майже пів року тому тисячі мирних жителів України долучилися до військових для боротьби з російською армією, розповідає автор фільму. Серед них і учасники одного з найвідоміших українських рок-гуртів «Антитіла». Вони стали військовими медиками у Харкові й допомагають лікувати поранених солдатів на передовій.

«Антитіла» вже врятували багато життів і продовжують свою складну, небезпечну і вкрай важливу роботу. Коли мають вільну хвилину, продовжують музикувати.

«Знаєте, запах крові для мене відразливий, а коли до нього додає сморід обстрілів, вибухів, це найгірший сморід у моєму житті», — каже лідер «Антитіл» Тарас Тополя.

Фронтмен гурту є головним спікером цього фільму та розповідає журналістам не тільки про завдання, які його команда виконує на передовій, а й ділиться із західною аудиторією історією свого гурту, розповідає про те, як сумує за дружиною та дітьми. У фільмі співачка Alyosha теж отримала слово і розповіла, як щодня хвилюється за чоловіка.

«Україна точно виживе і точно переможе в цій війні… Та, коли я кажу “якщо ми виживемо”, я маю на увазі, що тут ти можеш загинути в будь-який момент. Тут ми розуміємо, що в будь-який момент може трапитися будь-що, — каже Тарас Тополя у відповідь на запитання британського ведучого про долю України. — Україна переможе також і завдяки вашій допомозі. Спасибі всьому вашому народу за допомогу й підтримку України… Зараз ми очікуємо на ще більше допомоги».

Також днями «Антитіла» презентували англомовну версію пісні Hello, яка стала саундтреком до документального фільму ВВС.

«Ми створили англійську версію пісні Hello майже одночасно з українською. Та нова реальність змусила переосмислити цю пісню, тому протягом війни в Україні з’явилася нова лірика. І тепер пісня та кліп набувають зовсім інших сенсів, якими ми хочемо поділитися зі світом. Цією піснею мають бути сказані найгучніші слова про мир, і про ті незворотні наслідки, які спричинить ця війна, якщо людство не зупиниться. Із глибоким переконанням, що ці переживання близькі кожній людині на нашій планеті, кожній людині, яка хоче, щоб життя узяло гору. Ми написали цю пісню як звернення до людства. І впевнені, що людство почує її», — ділиться Тарас Тополя.

Нагадаємо, що ще одним знаковим треком «Антитіл», який назавжди залишиться піснею війни, є співпраця з Едом Шираном у пісні 2step.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter