МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Куди піти: дайджест культурних подій 26 серпня – 4 вересня (оновлюється)

Попри війну культурне життя в українських містах не стоїть на паузі

Розповідаємо, які події відбудуться в Києві, Львові, Івано-Франківську та Вінниці впродовж наступних двох тижнів.

Київ

Коли: 27 серпня з 12:00

Що: благодійний мистецький фестиваль «На Часі»

Де: Центр сучасної культури Closer (Нижньоюрківська, 31)

27 серпня ГО «Стрічкоткацька фабрика» проведе третій благодійний фестиваль сучасної музики та візуального мистецтва «На Часі». Цей івент буде присвячений Дню Незалежності України та збере у своєму лайнапі мультидисциплінарних артистів зі всієї країни. 

Також на цьому заході буде приділено увагу не лише концертним виступам, але й обговоренню української незалежності в межах великої дискусії на тему «Культура та мистецтво: де моя/твоя/наша незалежність?».

Квитки можна придбати за посиланням

Коли: до кінця серпня
Що: галерея нереальних історій на ВДНГ
Де: центральна алея ВДНГ

В Експоцентрі відкрили галерею нереальних історій, де автором експонатів став штучний інтелект. У роботах відображені історії відвідувачів у картинах. 

Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких мистецьких течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Вхід вільний

Коли: до 18 вересня 
Що: виставка
«Рік тривоги»
Де: Національний музей Тараса Шевченка (Бульвар Тараса Шевченка, 12)

Виставка «Рік тривоги», організована Національним музеєм Тараса Шевченка, — одне з висловлювань художників, які власним мистецтвом чинять творчий опір і підтримують духовні сили України на культурному фронті.

Виставка експонуватиме роботи відомих у світі українські майстрів — Ольги Петрової, Олени Придувалової, Владислава Шерешевського.

Вхід на виставку — за вхідним квитком до музею

Коли: 4 вересня 17:00
Що: п’єса
«1984» 
Де: Театр на Подолі

Скандальна п’єса Майкла Джина Саллівана за всесвітньо відомим романом-антиутопією — вигадана історія про життя у штучному світі, що навчила любові навіть бездушних солдатів. А сьогодні навіть не вигаданий світ роману «1984» Джорджа Орвелла. Написаний у 1949 році роман почав оживати. Нині ми — у його фантазії.

Квитки можна придбати за посиланням

Коли: 25-30 серпня
Що: фестиваль йоги та тілесних практик
«Лісовий Аватар»
Де: Dzin Space, c. Кривопілля, Верховинський район, Івано-Франківська обл. 

Фестиваль запрошує до себе в гості, щоб відновити сили, психологічний стан і завдяки тілесним практикам посеред Карпат віднайти спокій і зняти набутий за останні 6 місяців стрес.

Програма складатиметься з 8 потоків: 

  • Yoga Space. За допомогою йоги можна тримати емоційний баланс, справлятися із тривогою або навіть панікою. Йога також дієвий інструмент для підтримання фізичного здоров’я. 
  • Healing Space. Простір для інших практик, як тілесно-орієнтованих, так і ментальних, метою яких є зцілення та здоров’я. 
  • Коло підтримки. Простір для психотерапевтичних колективних сесій і спільних сеансів із психологами та психотерапевтами.
  • Workshop Space. Простір для творчих практик.
  • Sunrise Space. Також традиційна частина програми — окрема поляна з неймовірним гірським краєвидом для вранішніх практик на світанку — пранаян, медитацій, ранкових йога-сетів, ранкових очисних практик, цигун.
    Meditation Space. Найтихіший простір, де відбуватимуться як навчання медитативних практик різних шкіл і традицій, так і безпосередньо сама практика.
  • Kid Space. Для малих фестивальників програма складається із двох типів занять — навчальних та ігрових.
  • CHA DAO Space. Ділянка чайного фестивалю.
  • MICROCOSM Space. Ділянка тілесних і масажних практик.

Львів

Коли: до 31 серпня 
Що: виставка
Євгена Григор’єва «Чорне, сіре, біле»
Де: вул. Валова, 18А

Виставка графічних робіт Євгена Григор’єва із циклу «Чорне, сіре, біле»: у кожного з нас своя історія, свій біль, своя радість, кожна історія важлива і має бути прожита до кінця.

Коли: до 28 вересня
Що: вистава
«Буна»
Де: Театр ім. М. Заньковецької 

Сюжет п’єси «Буна» побудований на основі реальної історії родини з Буковини.

Драматургиня, описуючи життя персонажів, зобразила українське село на межі глобалізації з наявними пограничними станами: бідності та уявлення про заможність, убогості культури та прагнення до нематеріальних благ цивілізації.

Головна героїня твору — Буна (з буковинського діалекту «бабуся») — уособлює українські традиції, забобони, вірування. Вона є  людиною, що ввібрала в себе національну пам’ять із її автентичністю та «скелетами у скрині». 

Квиток можна придбати за посиланням

Коли: 23 серпня – 18 вересня 
Що: виставка Олександри Білобран
 «Про різне»
Де: вул. Вірменська, 7

Львів’янка Олександра Білобран представить в галереї першопóказ своїх нових творів. Цього разу виставка не матиме якоїсь об’єднавчої концепції і представить більшість тем над якими працює Олександра. А це поля і море, ліси і квіти, портрети і мотанки.

Івано-Франківськ

Коли: 30 серпня 19:00
Що:
Скрябін. Вечір пам’яті Кузьми 
Де: Кіноконцертний зал «Арена-центр»

Цього вечора в Івано-Франківську пануватиме атмосфера затишку та ностальгії. Упродовж концерту лунатимуть безсмертні хіти Кузьми Скрябіна «Мамо!», «Мовчати», «Люди, як кораблі» та інші пісні.

Частину коштів буде перераховано на ЗСУ. Приходьте!

Квиток можна придбати за посиланням  

Вінниця

Коли: 30 серпня 
Що: комедійне імпровізаційне шоу
Де: Артинов — Креативний простір, вул. Миколи Оводова 22

Comedy gang із початку війни робить благодійні заходи в Києві, а тепер завітають і у Вінницю. 

Команда шоу Comedy gang їде в тур Україною, щоб зібрати кошти для проєкту «Добробат», який займається відбудовою будівель та об’єктів інфраструктури, що були пошкоджені через військові дії в різних регіонах України.

На сцені: Андрій Рибак, пан Петро, Ілля Дерменжи, Олександр Степаненко, Євген Амаріца.

Квиток можна придбати за посиланням 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter