МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Маркетплейс сучасного українського мистецтва Cittart вийшов на міжнародний ринок

Тепер українське мистецтво можна буде купити з будь-якої точки світу. Cittart — це український маркетплейс сучасного мистецтва, який із 2020 року працює як мобільний додаток

У застосунку Cittart можна придбати роботи понад 200 митців та мисткинь. Серед них роботи Романа Михайлова, Kinder Album, Юлії Біляєвої, Etching Room 1, Lithography 30, Ніни Мурашкіної. Роботи, виставлені у додатку, знаходяться в Україні. Тому, у Cittart попереджають, що доставка може відбуватись із затримками. 

 

«Ми вирішили продовжити нашу роботу заради митців платформи. Адже мистецтво — це перш за все люди, які хочуть жити та продовжувати працювати. Це рішення підштовхнуло нас до важливих змін пришвидшений вихід на міжнародний ринок. Тож тепер колекціонери та поціновувачі мистецтва з усього світу зможуть офіційно купувати українське мистецтво онлайн», — коментують у Cittart.  

 

Читайте також: Листівки й постери з ілюстраціями Андрія Єрмоленка допомагають війську

 

Це перший в Україні маркетплейс сучасного мистецтва онлайн. Розмістити свій артоб’єкт може кожен охочий. Спочатку він пройде модерацію і вже потім з’явиться у продажу. У мобільному застосунку Cittart щодня з’являються нові роботи відібраних авторів.

Понад місяць команда розробників працювала над інтеграцією міжнародних платежів та інших сервісів, які забезпечили вихід за кордон. Роботи українських митців придбали у Великій Британії, США, Новій Зеландії, Нідерландах та Швейцарії. 

 

 

Читайте також: Запустили NFT-колекцію SPADOK, натхненну українськими етнічними образами

 

Зараз команда проєкту працює з різних міст та країн. За кордоном залишилась СЕО проєкту та засновниця Cittart Дарина Момот, PhD. Комунікаційна менеджерка була в Бучі й пішки вийшла з окупованого міста до Києва. Розробники працювали над оновленим додатком у бомбосховищі. Дизайнерка змушена була залишитися в Португалії зі своїм малим сином. Зараз команда працює зі Львова, Вінниці та Києва. 

Cittart займається не тільки продажем мистецтва — разом із міжнародними партнерами також організовує благодійні аукціони та проєкти на підтримку України. 20% із кожної проданої роботи проєкт віддаватиме організаціям та фондам, які допомагають боротись із наслідками війни. За час свого існування проєкт залучив 100 тисяч доларів інвестицій сумарно від Українського фонду стартапів і Українського культурного фонду. 

Додаток доступний в Apple Store та Play Market.

 

Читайте також:  Український інститут запустив діджитал-проєкт «Листівки з України»

 

Усі зображення: Cittart

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter