МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

У Києві відбудеться п’ятий Bouquet Kyiv Stage 2022

5–7 серпня на території заповідника «Софія Київська» вп’яте проходитиме фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Тема цьогорічного фестивалю — «Заради життя»

«Заради життя наші сміливі воїни боронять Україну, наражаючи себе на смертельну небезпеку. Заради життя кожен українець чи українка сьогодні теж стали воїнами — на своїх фронтах. Заради життя і нашої незламної сили духу ми, попри все, проводимо фестиваль Bouquet Kyiv Stage як подяку всім нашим захисникам і захисницям. Це наш крок до Перемоги!» говорять про Bouquet Kyiv Stage 2022 його організатори команда культурного центру Дом «Майстер Клас».

Цього року фестиваль проходитиме у більш стриманому форматі воєнного часу й з урахуванням необхідних заходів безпеки: події відбуватимуться не на відкритій сцені, а в Софійському соборі, Хлібні, Золотих воротах та під Ясенем.

Bouquet Kyiv Stage 2022 складатиметься з музичної, виставкової, екскурсійної та кінопрограми. Під ясенем відбудуться дискусійні панелі: філософська, літературна, мистецька. На думку організаторів, під час війни проведення фестивалю особливо важливе — заради укріплення нашої сили духу, віри в перемогу, заради життя зараз та після нашої перемоги.

Три дні фестивалю об’єднають митців, чиї програми, сповнені індивідуальних відчуттів та рефлексій, народилися й зросли у ці воєнні місяці.

Програма фестивалю 

Музична програма

Три дні та три простори фестивалю об’єднають музикантів, чиї програми, сповнені індивідуальних відчуттів та рефлексій, народилися і зросли у ці воєнні місяці.

Три концерти відбудуться в Софії Київській: жіночий вокал, симфонічна музика, хоровий спів представлять світські та сакральні виміри молитовного. Твори, що увійшли до програм, належать переважно українським авторам.

Три концерти звучатимуть у «Хлібні». Це зустріч із витонченою делікатністю камерного музикування. Звернення до творчості цьогорічних ювілярів — композиторів Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Вікторії Польової — дозволить відчути їхню музику крізь новий досвід пережитого в ці місяці. У поєднанні різних епох — від бароко до сьогодення — слухачі матимуть змогу відчути продовження життя крізь часи.

Три вечірні концерти у Золотих воротах, за словами організаторів, — це вільний подих живого міста, огорнутого вечірнім джазом та електронікою.

Виставкова програма

Цього року візуальна програма фестивалю буде представлена наступними експозиціями:

«Війна» — фотовиставка Олександра Глядєлова. Документальні фото, що були зроблені автором у період із лютого по травень у Києві, Бучі, Ірпені, Бородянці, Гостомелі, Мощуні, Чернігові, Харкові, Малій Рогані, Чугуєві, Запоріжжі, Краматорську.

«Воїни Світу — Воїни Світла» — відео- та фотопортрети іноземних легіонерів-добровольців, які захищають Україну проти російських окупантів.

«Заради Життя» — фотовиставка Єлизавети Клюзко. Світлини українських жінок, майбутніх мам, які виношують своїх дітей під час війни. Проростання надії й нового життя крізь руйнації війни.

Під Ясенем

«Темою першого фестивалю Bouquet Kyiv Stage була «Звуки Міста». Навколо і всередині нас звучить не просто сукупність хвиль різних частот, а звуки Музики, з якою ми жили, раділи та сумували, любили та переживали у нашому рідному Києві.

Нині у Місті з’явилися інші звуки. Звуки болю, страждань та ненависті.

Як і чому це можливо в сучасному світі, говоритимемо у дворі Софії, під 200-річним Ясенем із філософами, істориками та культурологами», — йдеться на сайті.

Екскурсійна програма

«Як тільки із шумного напруженого міста потрапляєш у простір Софії, відразу відчуваєш спокій, умиротворення та захищеність. Безцінні відчуття у наш час. Уже п’ятий рік поспіль ми проводимо Bouquqet Kyiv Stage в цьому чарівному зцілюючому просторі, але щоразу відкриваємо Софію заново, знаходимо нові змісти, факти, таємниці», — зазначено на сайті.

Організатори запрошують на екскурсію Софіївським собором, Золотими Воротами та Будинком митрополита.

Читайте також дискусію, що відбулася на минулому фестивалі Нонфікшн, який читають: пояснити чи спростити

Організатори наголошують, що будуть дотримані усі правила безпеки. У випадку оголошення повітряної тривоги, події будуть призупинені до її відбою. Гостей події запросять перейти в безпечне укриття на території «Софії Київської», або ж спуститися у метрополітен на Золотих Воротах.

Вхід на фестиваль традиційно є безкоштовним, потрібно лише сплатити вхідний квиток на територію «Софії Київської» чи «Золотих воріт». Також цьогоріч обов’язковою є попередня реєстрація на всі події.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter