МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

У Києві триває Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва

На 700 м² медіагалереї ARTAREA представлені 50 інсталяцій — від класичних до найновітніших: аудіовізуальні, відеоарт, кінетичні-, VR- та NFT-експонати.

Головна тема першої Української Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва — «30 років Свободи». Експонуються роботи художників із 15 країн: Іспанії, Франції, Італії, Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Португалії, Шотландії, Румунії, Ірану, Канади, Японії, Тайваню, Південної Кореї, Сінгапуру та України.  Триватиме Бієнале до 30 жовтня.

 

Валерій Коршунов, український куратор Бієнале:

«30 років свободи» — тема першої Української Бієнале Цифрового Медіа Мистецтва, що осмислює стан незалежності українців та феномен свободи людини в еру постковіду. Через сучасні роботи міжнародних митців ми презентуємо погляд зсередини — з України та ззовні, через залучення міжнародних митців, міжнародного куратора та інтернаціональної програми.

 

Юрій Лех, міжнародний куратор:

Сучасне діджитал-мистецтво широко представлене. Ми обрали найкращі експонати, що якнайінформативніше та якомога ширше познайомлять із сучасним цифровим мистецтвом зі всього світу.

 

 

Читайте також: 22 жовтня в Києві відбудеться перформанс «EXTER.Live»

 

На першому поверсі експозиції представлена масштабна відеопроєкція, на якій представлені відеоарт міжнародних митців, окремо представлена зона з VR експонатами, та відеороботи українських митців, проєктна інсталяція Marie-France Giraudon.

На другому поверсі розташовані 7 кімнат з інсталяціями міжнародних художників, які митці презентували особисто, серед них експонується композиція Олега Харча «Велкам Ілон Маск», інтерактивна інсталяція INCREMENTAL GOD румунських художників та інші.

 

 

Адольфо Санчес, іспанський митець, представив проєкт Siamesse:

Твір Siamesse був створений групою митців, що працювали в різних напрямах — аудіовізуальна інсталяція, програмування тощо. Ти вказуєш свої біометричні дані — вагу, зріст, вік, і програма створює ваше аудіовізуальне альтер его, яке ви бачите та чуєте на екрані в обмін на ваші персональні дані. Це про наш сучасний діджитальний світ, в якому ми обмінюємо наші особисті дані, створюючи свого діджительного двійника в мережі.

 

Свій NFT-експонат презентував Соліман Лопес, іспанський художник, директор ESAT LAB:

У проєкті «30 років свободи» я представив свою роботу Olea. Це назва криптовалюти, код якої зашифрований у нашій ДНК. Ця молекула закапсульована в оливковій олії. У такий спосіб я зміг поєднати два світи — блокчейн і те, що існує як початкова матерія. Це — аудіовізуальна інсталяція, але краще її один раз побачити, ніж багато — почути.

 

З повною програмою офлайн- та онлайнподій, у якій заплановані кураторські екскурсії, нетворкінг-події, конференція та аудіовізуальні перформанси, можна ознайомитись на сайті та в соцмережах.

 

 

Завдяки підтримці Українського культурного фонду, посольства Королівства Іспанії в Україні та Іспанської Агенції з розвитку (AECID) вхід для всіх відвідувачів — безкоштовний.

Відвідати Українське Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва можна щодня з 12:00 до 20:00, у культурно-мистецькому комплексі ARTAREA (вул. Софіївська, 11–15). Щодня о 13:00, 15:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 екскурсія виставкою у супроводі медіаторів.

 

Читайте також: У Києві відкрили виставку українського футуризму ФУТУРОМАРЕННЯ

 

Фото з відкриття Бієнале надані організаторами

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter