МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Зеленський очолив TIME100 та став героєм низки закордонних видань

Читачі американського часопису Time віддали понад 3,3 мільйона голосів за українського президента Володимира Зеленського у голосуванні за найвпливовіших людей TIME100

Ілон Маск, який торік став Людиною року за версією журналу, а цього року вже відзначився покупкою Twitter, — на другому місці, за ним — британський прем’єр Боріс Джонсон.

«Коли російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну в лютому, Зеленський — комік без політичного досвіду, якого обрали у 2019 році, зумів вийти на світову арену та згуртувати лідерів для підтримки України. “Ти розумієш, що всі спостерігають, — зазначив він в інтерв’ю Саймону Шустеру для Time у квітні, розповідаючи про свою роль у війні. — Ти — символ. І маєш діяти так, як має діяти глава держави”», — пишуть у Time.

 

Досягти успіху на міжнародній арені Володимиру Зеленському допомогла практика публічних виступів, звернених до закордонних партнерів. Низка успішних промов дозволила достукатися не тільки до політичних лідерів, а й до народів, до яких часто звертається український президент. Результатами цих виступів стало не тільки посилення санкцій, надання гуманітарної допомоги та сприяння влаштуванню біженців з України, а й виділення чималих грошових фондів та надання потужного озброєння. 

Працює над промовами в Офісі президента ціла команда. Британський часопис The Guardian назвав автора — це Дмитро Литвин, який до того був журналістом столичного сайту «Лівий берег». Райтер розповів Observer, що Володимир Зеленський добре знає, що і як хоче сказати в промові. Команда ж підбирає месиджі й образи, щоб зробити промову найбільш ефективною. Часто до цього долучаються українські дипломати, які працюють у тих країнах, до яких планує звернутися президент.

Збірку промов за лютий-березень «Місяць війни. Хроніка подій. Промови та звернення Президента України Володимира Зеленського» вже видали у видавництві «Фоліо» українською та англійською мовами.

На заході готують низку книжок, присвячених Володимиру Зеленському, серед них переклад біографії президента «Зеленський без гриму», укладеної Сергієм Руденком.

Постать українського президента привабила й творців коміксів. Днями TidalWave Comics видали 22-сторінковий графічний роман Political Power: Volodymyr Zelenskyy (Політична влада: Володимир Зеленський), який вже продається на Amazon. Частину прибутку видавці планують передати на допомогу Україні через Червоний Хрест.

«Хто він? Що ним рухає? Чому він правильний лідер для України у цей момент? Все це мене цікавило, коли я розпочав дослідження», — зазначає автор Майкл Фрізелл. 

Художник коміксу Пабло Мартінена працював також над графічними біографіями Девіда Бекгема, Нельсона Мандели та Дональда Трампа.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter