МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Оголосили номінанток премії Women in Arts. The Resistance

Вручення четвертої премії Women in Arts. The Resistance, яка цьогоріч проходить під гаслом «Вогонь запеклих не пече» відбудеться 7 березня

Український Інститут та ООН Жінки в Україні під час церемонії нагородження підсумують 2021 та 2022 роки, оскільки торік через початок повномасштабного вторгнення нагороду не присуджували.

Номінантками Премії у восьми категоріях стали:

Жінки у візуальному мистецтві:

Алевтина Кахідзе, Катерина Лисовенко, Леся Хоменко, Альбіна Ялоза

Жінки в музиці:

Джамала, Алла Загайкевич, Марина Круть (KRUTЬ), Людмила Монастирська

Жінки в театрі:

Оксана Дмитрієва, Ніна Захоженко, Марина Кошкіна, Роза Саркісян, Оксана Черкашина

Жінки в кіно:

Марина Ер Горбач, Аліна Горлова, Катерина Горностай, Надія Парфан, Оксана Черкашина

Жінки в літературі:

Вікторія Амеліна, Галина Крук, Тетяна Малярчук, Ярина Чорногуз, Любов Якимчук

Жінки в культурному менеджменті:

Дар’я Бассель, Юлія Ваганова, Ольга Вієру, Олена Гончарук, Єлизавета Герман і Марія Ланько.

Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях:

Катерина Ботанова, Юлія Манукян, Тетяна Огаркова, Анастасія Платонова, Ярина Цимбал.

Особлива відзнака (Special mention) — жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру (вручається з 2021 року).

Як відбувається відбір номінанток та визначення лауреаток? Кандидаток Премії Women In Arts оцінюють профільні експерти та експертки відповідної сфери. Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. 

«Ще одна особливість цьогорічної премії — це додатковий критерій відбору “внесок у перемогу”, що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сферах, що безпосередньо наближає перемогу України», — розповідають організатори. 

Крім того, під час відзначення лауреаток відбудеться презентація своєрідного жіночого маніфесту — авторської пісні під назвою «Ти є велика сила», створеної виконавицями   Roxolana, Марина Круть, Саша Кольцова («Крихітка»), Олена Карась («Тонка»), а також номінантками цьогорічної премії Women in Arts. The Resistance.

Мета маніфесту — підкреслити силу та внесок українських жінок у культуру, тим паче під час повномасштабної війни. Прем’єра відео відбудеться на телеканалі MEGOGO Live 7 березня о 20:00.

До слова, премія заснована у 2019 році Українським інститутом та ООН Жінки в Україні у рамках руху солідарності за гендерну рівність HeForShe. 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter