МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

У Челтнемі презентували проєкт Ukrainian Songs Of Love And Hate

Це проєкт Мистецького арсеналу, який складається з 10 треків альбому Ukrainian Songs Of Love And Hate та музично-поетичного перформансу

Альбом Ukrainian Songs Of Love And Hate створили українські поети Григорій Семенчук (і його хіп-хоп альтер-еґо BRAT), Любов Якимчук, співачка й письменниця Ірена Карпа та берлінський музикант і продюсер Юрій Гуржи.

«За кордоном мене часто питають про почуття, які викликає ця війна, і тоді я говорю про гнів, який дає сили, і про ніжність чи любов до всього свого. Ось ці почуття, які розділяють українці, і втілені в нашому альбомі “Українські пісні любові й ненависті”», — написала на своєму фейсбуці Любов Якимчук.

«”Цей інструмент вбиває фашистів”, писалося на гітарі Вуді Ґатрі, американського фолк-виконавця 1950-х. “Ці пісні вбивають рашистів” — таким міг би бути підзаголовок цього проєкту, створеного у 2022-му поміж Україною, Німеччиною, Францією та Австрією. Біти жалять, рими вбивають, сплав віршів та музики стає зброєю», — йдеться в описі альбому.

На сайті Мистецького арсеналу так описують появу проєкту: «Від госпелу до пісень протесту, музика завжди — заспокійлива, цілюща чи надихає. Мова попмузики весь час змінюється, і зараз це все ще триває. Музиканти і поети — не виняток. Російсько-українська війна змінила кожного з нас. Ми шукаємо слів і звуків для своїх історій, щоб прокричати про те, що відбувається в Україні».

«Найзухваліший саундтрек року. Бо коли слова безсилі, музика відкриває їм друге дихання», — поділилася на своїй фейсбук-сторінці кураторка та продюсерка проєкту Оксана Щур

Музичний альбом Ukrainian Songs Of Love And Hate доступний на ютуб-каналі Мистецького арсеналу.

Проєкт складається з 10 треків альбому Ukrainian Songs Of Love And Hate та музично-поетичного перформансу. Прем’єра альбому відбулася 11 жовтня 2022 року на літературному фестивалі в Челтнемі (Великобританія) — Cheltenham Festivals — у межах Дня України. День України — серія подій від Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» у співкураторстві з Челтнемським літературним фестивалем.

День України відбувся 11 жовтня та представив 5 подій задля посилення голосу української літературної сцени. Серед них — розмова з Оксаною Забужко, мистецький воркшоп Романи Романишин і Андрія Лесіва, музично-поетичний перформанс Григорія Семенчука, Люби Якимчук, Ірени Карпи та Юрія Гуржи, а також розмова з Катериною Яковленко й дискусія Люби Якимчук та Олесі Хромейчук.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter