МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Щоденник Наталі з Маріуполя став анімаційним серіалом

Опублікували тизер анімаційного фільму «Маріуполь — Військові хроніки мирного жителя». Прем’єра першої серії відбудеться 12 жовтня

Серіал створили за сприяння благодійного фонду «Землячки. Ukrainian Front» українські режисери та аніматори.

«Для повного занурення цей серіал краще дивитися вдома, адже він про тих, у кого дому більше не існує», — повідомляє тизер серіалу.

В основі анімаційного серіалу — реальні події, описані у щоденнику жительки Маріуполя Наталі. Три тижні в окупації, дезорієнтації та розпачу у колись квітучому та заможному місті, яке окупанти методично перетворюють на руїну. Яким був побут авторки та її сім’ї, що відбувалося довкола, що відчували герої, як їм вдалося евакуюватися. Все це зображене у 23-х серіях анімаційного щоденника.

«Три тижні жити під обстрілами, в пошуках їжі й води. Топити сніг і сподіватися, що вдасться дожити до завтра. Йти на пошуки чогось їстівного, щоб нагодувати дітей і стару маму. Це та реальність, яку Наталя описує у своєму щоденнику. Це та реальність, яку ми з командою помістили в анімаційний серіал», — розповідають у БФ «Землячки. Ukrainian Front».

Перші три серії вийдуть на ютуб-каналі проєкту 12, 13 та 14 жовтня, потім щоп’ятниці. Крім відеоформату, також серіал можна буде слухати як подкаст на Spotify та стежити за ним у твіттері.

Наразі серіал озвучений українською та мовою оригіналу, англомовний дубляж вже готують, адже правду про події в Маріуполі, зокрема про цивільних на цій війні, має знати весь світ. Серії короткі, концентровані — по 3–5 хвилин, але цього більше, ніж достатньо, щоб відчути переживання авторки щоденника.

«Метою проєкту є поширення у всьому світі правдивої інформації про трагедію в Маріуполі, боротьба з дезінформацією та російською пропагандою, інформаційна підтримка та поширення проблеми вимушених переселенців. Ми будемо раді, якщо ви приєднаєтеся до перегляду. Це ті події з українського життя, про які має знати весь світ. Ми не забули і ми не забудемо», — додають у благодійному фонді.

Благодійний фонд «Землячки. Ukrainian Front» щоденно працює над допомогою жінкам на передовій, забезпечуючи їх серед іншого амуніцією. Крім того, фонд формує спільноту, показує обличчя українських воїнок, надає психологічну підтримку та допомогу, воює на інформаційному фронті.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter