МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Видавництво «Сафран» анонсувало дитячу серію «Китайська опера»

До неї увійшли книжки, присвячені Пекінській та Кантонській операм.

У сходознавчому видавництві «Сафран» анонсували ілюстровану дитячу серію «Китайська опера». Два розкішно ілюстровані видання — «Мішечок з цілінем» та «Льов Ї передає листа» — присвячені Пекінській та Кантонській операм, представили до Міжнародного Дня музики, що відзначається 1 жовтня.

 

Китайська музична драма — це театральне мистецтво, що поєднує спів, декламацію, акторську майстерність, танець, акробатику, бойові мистецтва й пантоміму. Вона зародилася в глибоку давнину, а зараз в Китаї нараховується більш як три сотні унікальних видів місцевих опер.

 

«Мішечок з цілінем» — адаптація оригінальної п’єси репертуару Пекінської опери. Це зворушлива історія добросердної панночки із заможної родини, котра, зазнавши на своєму віку розкоші та багатства, втрачає їх, але отримує заслужену винагороду і спасіння за колишню відданість і допомогу іншим.

Пекінська опера входить в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і по праву вважається перлиною театрального мистецтва Китаю. Традиційні сюжети переважно базуються на відомих історичних подіях і героїчних легендах. А «Мішечок із цілінем» є однією з найпопулярніших п’єс репертуару Пекінської опери до сьогодні. І навіть у масштабі всієї Пекінської опери ця п’єса ключова.

 

 

Читайте також: «Бабуся та рак»: триває кампанія зі збору коштів на дитячу книжку

 

«Льов Ї передає листа» — адаптація оригінальної п’єси репертуару Кантонської опери.

Це легенда про те як одного разу, за часів династії Тан, вчений Льов Ї знайомиться з пастушкою, яка виявляється Драконовою царівною. Історія прославляє вірність і прагнення до щасливого кохання.

Кантонська опера входить в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і вважається однією з наймелодійніших. Зародилася у сучасній провінції Ґвандон, а завдяки виконанню на кантонському діалекті цей жанр опери став популярним також у Гонконгу, Макао та Південно-Східній Азії.

 

 

Крім ілюстрованих текстів легенд, книжки також містять

  • художній аналіз лібрето п’єси,
  • розбір символіки твору,
  • зображення музичних інструментів, на яких грають під час вистав,
  • зображення акторських костюмів.

 

Читайте також: Сашко Дерманський. Не те слово!
Рубрика: Новини, Поличка
Facebook
Telegram
Twitter