МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Оголосили імена переможців аудіопремії «Слушно»

Це перша професійна аудіопремія в Україні. Церемонія нагородження відбулась у Києві 30 вересня, у Міжнародний день подкастів.

Організував подію медіасервіс MEGOGO. У межах премії члени журі, серед яких учасники професійної подкаст-спільноти, редактори, радіоведучі та журналісти українських медіа, визначили найкращі подкасти України.

 

Список переможців за номінаціями:

  • найкраще ток-шоу — подкаст «Шит ай ноу Лайв» Кріс Косик і Дмитра Малєєва,
  • найкраще інтерв’ю «У меня было» від FILM.UA,
  • найкращий наративний подкаст  «Post Scriptum» від Радіо Скорбота,
  • найкращий авторський подкаст«Як ми кохалися» The Ukrainians,
  • найкращий журналістський подкаст«На межі», авторства Тараса Ібрагімова та Альони Савчук. 

 

Гран-прі премії «Слушно» отримав документальний подкаст-розслідування «Дрогобич 101/1» від Суспільного.

«Дрогобич 101/1» це документальний подкаст-розслідування про житло як загрозу. В шести епізодах журналісти Суспільного на запчастини розбирають обвал під‘їзду хрущовки у Дрогобичі на Львівщині, який забрав життя восьми людей і залишив без квартир більше як сотню дрогобичан.

Слідчі, комунальники, експерти, історики приходять до різних висновків про причини обвалу. Чи можна назвати одну? Якщо карати, то кого? А чи може впасти і ваш будинок якоїсь ночі? Які загрози сьогодні ігноруєте саме ви і чи винна вам щось держава?

Подкаст начитала журналістка Інна Білецька.

 

Читайте також: З’явився безкоштовний аудіосеріал від Ірени Карпи

 

По завершенню церемонії медіасервіс MEGOGO анонсував новий проєкт — пітчинг подкастів, під час якого відберуть найкращі ідеї аудіопроєктів. З переможцями пітчингу команда MEGOGO Audio реалізує проєкти протягом 2022 року за виділені компанією кошти. У межах пітчингу оберуть п’ять переможців. Надалі команда MEGOGO Audio не лише створить окремий продукт, але й працюватиме над його промоцією. Початок прийому заявок розпочинається в грудні. Деталі подачі й критерії відбору стануть відомі вже скоро.

 

Загалом на премію «Слушно» номінували 50 українських подкастів. Вони змагалися за перемогу в п’яти номінаціях, а також Гран-прі. У кожній номінації працювало по три члени журі. Члени журі, які отримали номінацію, не брали участь у голосуванні в межах цієї ж категорії. Усі подкасти оцінювалися за наступними критеріями: оригінальність ідеї, якісна реалізація та креативний підхід до просування готового продукту.

 

Серед номінантів також були

Kult: Podkast — подкаст про культових авторів, явища та епохи, авторами якого є Тетяна Огаркова та Володимир Єрмоленко,

«Станція 451» подкаст The Village Україна про письменників та книжки, які варто зберегти собі у нотатки. Ведучим є Олександр Михед,

«Взяла і прочитала»: «Про справді цікаву літературу, яка допомагає розуміти життя, а не втікати від нього». Авторка — Богдана Неборак,

«Говорить Жадан»: письменник, музикант і сценарист Сергій Жадан в прямому ефірі спілкується зі знаковими людьми країни,

«Вуса Гоголя» — несерйозний подкаст про серйозні книги. Автори Вадим Кириленко і Нікіта Рибаков.

 

Читайте також: Вірш Сергія Жадана «Плеєр» опублікували у The New York Times

 

Нагадаємо, премія «Слушно» заснована командою MEGOGO Audio та вперше відбулася у 2021 році. Куратором цьогорічної премії став Федір Попадюк, журналіст та керівник подкастів на УП.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter