МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Український фільм «Оператор Вікторія» відібрали на найстаріший в Данії фестиваль короткого метру

Виробництвом стрічки займався кінопродакшен ForeFilms

Короткометражний фільм «Оператор Вікторія» потрапив до конкурсу Міжнародного кінофестивалю в Оденсі, Данія. «Оператор Вікторія» — друга режисерська робота Анни Яценко (Соболевської). Її першою роботою став короткометражний фільм «Вічність» — український Sci-Fi.

Головна героїня фільму «Оператор Вікторія» — операторка колл-центру, яка щодня надає психологічну допомогу людям із різними життєвими проблемами. Разом із тим Вікторія й сама живе у взаємозалежних стосунках із чоловіком-наркоманом. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя наркозалежного. Її син у цей час живе зі всеконтролюючою матір’ю Вікторії. Постаючи перед вибором, для кого жити — для сина чи для чоловіка, Вікторія нарешті обирає себе. Стрічка створювалась за підтримки Держкіно України.

«Задумуючи цей фільм, я сама перебувала в життєвій кризі, — розповідає Анна Яценко. — Недарма кажуть, що багато режисерів створюють кіно як пропрацювання власного життєвого досвіду. Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналась, що не одна “заблукала” і шукаю вихід із кризи — багато членів моєї команди, а далі і глядачі, теж отримують цей психотерапевтичний досвід. Або ж приходять до важливих запитань у своєму житті й отримують на них відповіді. Це і є головною місією кіно та мистецтва!».

Раніше фільм «Оператор Вікторія» також було відібрано до конкурсної програми Міжнародного короткометражного кінофестивалю у Палм-Спрінгс, Каліфорнія, разом із ще однією стрічкою кінопродакшену ForeFilms — «Джордан 96».

Міжнародний кінофестиваль в Оденсі (Odense International Film Festivals) — найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію «Оскар» і був заснований у 1975 році. У програмах кінофестивалю представлені ігрові, документальні й анімаційні фільми. Цьогоріч фестиваль відбудеться з 29 серпня до 4 вересня.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter