МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Олег Каданов презентував альбом мирного часу, записаний під Ізюмом

Харківський поет та музикант, а тепер і волонтер Олег Каданов презентував альбом «Чи то так, чи то ні», створений спільно зі Стасом Кононовим

Платівка вже доступна для прослуховування на Spotify, Amazon, Pandora, Deezer та Soundcloud. Пам’ятайте, кожне прослуховування — донат від сервісу для авторів.

Альбом Олега Каданова (лідера «Оркестр Че», учасника проєктів «Мантри Керуака», «Лінія Маннергейма», «Жовте хворе людське обличчя») можна охарактеризувати одним словом — життєрадісний, хоч і тривожний. Музика і тексти оптимістичні, радісні, вільні, хоч і з ноткою смутку. Вони терапевтичні й чудово передають емоції, які переживають зараз всі українці, хоч треки і записані наприкінці 2021 року.

«Рік тому в мене виник задум сольного альбому, дуже відвертого й особистого! рік без алкоголю, нікотину і наркотиків дався взнаки — він добряче змінив мій світогляд і мою мову, хоч, зрештою, мова — лише інструмент для відображення світогляду», — так анонсував альбом Олег Каданов.

Він розповів, що альбом був готовий за кілька тижнів до початку масштабного вторгнення російських окупантів в Україну, його не встигли презентувати, а тоді стало не до музики.

«І ось зараз я відчуваю, що настав саме той момент, коли є сенс поділитися ним зі слухачами. Звісно, це альбом мирного часу, але, як на мене, там достатньо передчуттів того, що ми зараз проживаємо», — додає Олег Каданов.

Він розповів, що студії, де записували альбом більше немає. Spivaki records розташовувалася у лісі під Ізюмом на Харківщині, ця територія перебуває під окупацією російських військ.

«На цій студії ми записали свого часу альбом «Мантра Керуака» і кажучи відверто, кращої студії я собі не можу уявити. Цієї весни власник студії Сергій із сім’єю вибирався з тих місць вбрід, просто під обстрілами. А восени 2021 року ми таки поїхали туди писати альбом. Поїхали втрьох [з Артемом Алтуніним], до нас долучився Стас Кононов, і в процесі роботи над цим альбомом він так тонко і глибоко вріс в цей альбом, що назвати його сольним я вже не міг», — резюмує митець.

Над альбом працювали:

  • Олег Каданов — музика та тексти, голос, гітара, синтезатори, барабани,
  • Стас Кононов — гітари, синтезатори, фортепіано, барабани, бас-гітара,
  • Артем Алтунін — синтезатори, барабани, перкусія, фортепіано, запис, зведення, аранжування,
  • Дмитро Фенечкін — дизайн обкладинки.

Записано на студії Spivaki Records.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter