МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Кінофестиваль Миколайчук open анонсував свою другу едицію

Попри війну, що триває, фестиваль відбудеться у Чернівцях 15-20 червня 2023 року

Миколайчук open стає більшим та запроваджує міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.

Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» став першим кінозаходом, що відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

«Багато хто думає, що найскладніше робити щось вперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя — зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!», — додає генеральний продюсер «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський.

Оргкомітет фестивалю від сьогодні приймає ігрові фільми до міжнародного повнометражного конкурсу з усього світу (включно з Україною), вироблені у 2022–2023 роках. До національного короткометражного конкурсу прийматимуть фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні), тривалістю до 30 хвилин та також створені у 2022–2023 роках.

 

Алекс Малишенко і Олексій Гладушевський

 

Читайте також: Кінофестиваль «Молодість» назвав переможців

 

«Минулоріч ми зібрали програму потужного національного кіно, яке, на нашу думку, на рівних може змагатися зі стрічками з усього світу. Тож, цього року чекаємо на українські ігрові повнометражні фільми у нашому міжнародному конкурсі», — розповідає програмний директор «Миколайчук OPEN» Алекс Малишенко.

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. За посиланням також можна ознайомитися з регламентом фестивалю. Подання фільмів — безплатне. Лавреати обиратимуться глядацьким голосуванням. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі $1000. Автор чи авторка найкращої української короткометражної картини — $500.

 

Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» став першим кінозаходом, що відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

Фестиваль виник як заклик не допустити руйнації української кіноіндустрії й мав на меті продемонструвати значні успіхи вітчизняного кіно глядачеві. Зіркові гості (Ірма Вітовська, В’ячеслав Довженко, Віктор Жданов, Марина Кошкіна, Ольга Сумська, Богдан Бенюк та багато інших) та повні зали довели — українське кіно живе й потрібне.

Читайте також: Україна на Sundance: 6 фільмів за 38 років існування фестивалю
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter