МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Мала академія наук України запустила власне видавництво

Воно має назву «Мала академія» та видаватиме науково-популярну літературу для дітей і підлітків. Невдовзі у видавництві відкриють перші книжки для завантаження в електронному форматі

До створення видавництва на базі Малої академії наук України долучилась команда простору української дитячої книги BaraBooka, яка упродовж багатьох років популяризує дитяче читання, працює над методикою залучення до читання і водночас підвищення освітнього рівня дітей та підлітків.

 

Головна редакторка видавництва Таня Стус так прокоментувала запуск видавництва під час повномасштабної війни в Україні:

 

«Вже на цьогорічному “Книжковому Арсеналі” ми мали представити свої перші книжки — про історію робототехніки, історію української залізниці в контексті національної історії, про фотомистецтво та інші. Однак війна не дала нам стартувати “звичним” у галузі шляхом — презентаціями, літературними турами, продажем книжок».

 

Видавництво анонсувало перші три книжки, які в ігровій формі розповідатимуть про технічні цікавинки в галузі штучного інтелекту, залізничного транспорту та фотографії:

«Роботу зробить робот, якщо захоче» Петра Яценка

Як розвивалася робототехніка, у цій книжці розкажуть і покажуть інженер Петро та його роботичний друг Чіпка. Вони добре знають, як все працює.

«Історія на 14-й колії» Насті Музиченко

Легка та дотепна різдвяна історія, яка у казковій формі перекаже історію української залізниці, а паротяжик Грюк стане улюбленим персонажем для юних читачів.

«Фотофан. Мистецтво фотографії для дітей» Валентини Вздульської

Містить у собі теорію та історію фотографії, а також є повноцінним посібником для опанування практичних навичок.

Спочатку книжки будуть доступними в електронному форматі. Видавництво готове співпрацювати та надавати макети видань усім, хто має змогу друкувати та безкоштовно розповсюджувати літературу серед дітей та юнацтва.

 

«Коли прийшов перший офіційний запит на благодійне поширення макетів, ми, як і багато українських видавців, вирішили йти до свого читача іншим шляхом. Перші наші книжки будуть надруковані у Великобританії, читатимуть їх діти, вимушені переселитися туди. Тим часом ми продовжуємо працювати над книжками про програмування, біоетику, оптику, про відомих у світі українських науковців. Не обмежуємося гуманітарним напрямком», — додає Таня Стус.

 

Видавництво «Мала академія» працюватиме насамперед над заохоченням школярів до наукової діяльності, підкріпленням інтересу до науки й до усвідомленого читання як світоглядного інструменту. До створення видань залучені не тільки відомі автори й ілюстратори, а й науковці та методисти Малої академії наук.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter