МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Less is more (Франція) і Terrarium (Україна) підтримають українських кінематографіст(-ок)ів

Сценарні платформи запустили спільний проєкт для підтримки українських кінематографіст(-ок)ів

Проєкт передбачає безкоштовне навчання на регулярних сесіях французької платформи Less is more. У її рамках разом з європейськими тьютор(-к)ами вестиметься робота над проєктами дебютних, других та третіх малобюджетних ігрових повних метрів.

Відбір учасників/учасниць воркшопів відбудеться у два етапи. На першому селекційна комісія української сторони (продюсерка Дарʼя Бассель, режисерка та співзасновниця Tabor Production Ліза Сміт, режисер фільму «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук) обере найкращі 12 заявок із-поміж поданих. Мова заповнення аплікацій та навчання — англійська.

На другому етапі французькі партнери із LIM визначать тих чотирьох учасників/учасниць, яких запросять на три тижневі навчальні безкоштовні сесії у різних країнах Європи. Дорога, проживання та стипендія — включені.

Серед частих лектор(-ок)ів програми були сценаристи Террі Гілліама, Ларса фон Трієра, Томаса Вінтерберґа, переможці Канн та Локарно. Цього року вперше до команди тьютор(-ок)ів долучиться українець — режисер фільму «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Прийом заявок продовжили до 13 січня 2023 року, податися можна за лінком 

 

Читайте також: Святковий кіновікенд: що подивитися в онлайн-кінотеатрі Takflix

 

Серед минулорічних учасниць програм платформи Less is more українські кінематографістки:

«Кожного року, коли я бачу новину про новий набір Less is More, то хочу знову опинитися серед цих прекрасних людей та їх фільмових героїв. Я подалася у 2020-му, не маючи попереднього досвіду з написання повнометражних фільмів, лише з ідеєю. Мене вразило наскільки відповідально й обережно Less is More поставилися до кожної історії. Суперцінним був для мене процес надання фідбеку на інші проєкти: виходить, що ти працюєш не тільки над своїм фільмом, але і над проєктами колег. Так ти вчишся у кілька разів швидше», — розповідає режисерка, учасниця воркшопів Less is More у 2020 році Мирослава Клочко.

«Я б розділила свій досвід на дві частини. Перша — співпраця з тьюторами та практика у роботі над тритментами: структурами і сенсами, навчання з комунікації з авторами. Друга — співпраця із самими авторами, дуже акуратна, тендітна, але така що мотивує та дає натхнення працювати потім із своїми проєктами та авторами», — ділиться досвід участі продюсерка та development angel Less is More у 2021 році Наталя Лібет.

 

Читайте також: Україна на Sundance: 6 фільмів за 38 років існування фестивалю
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter