МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Онлайн-інститут Projector запускає відеокурс про київський модернізм

Кошти за нього підуть на відновлення культурних установ Києва

10 жовтня 2022 року Київ зазнав найстрашнішої від 24 лютого атаки — загинули люди, постраждали обʼєкти інфраструктури та культурні установи. Але українців такі дії ворога тільки спонукають обʼєднуватися та докладати максимальних зусиль до перемоги.

Інститут Projector запустив відеокурс «Київський модернізм», покликаний розповісти про складну та прекрасну модерністську архітектуру Києва. Усі отримані за нього кошти команда передасть до спеціальних фондів Музею Ханенків, Національного науково-природничого музею НАН України, а також на рахунок КНУ ім. Шевченка для відновлення навчальних корпусів, бібліотеки Максимовича та Інституту філології.

Курс був створений і записаний до 24 лютого 2022 року, із початком повномасштабної війни проєкт поставили на паузу. Та зараз команда Projector переконана, що він може стати для українців ще одним способом дізнатися нове про Київ і водночас долучитися до відновлення столиці.

 

 

Куратори курсу:

  • Семен Широчин, дослідник історії архітектури, PhD. Автор 17 книжок про історію та архітектуру Києва. Фокус досліджень — радянський період в історії архітектури та містобудування.
  • Євгенія Моляр, мистецтвознавиця. Займається вивченням та збереженням культурної спадщини другої половини XX століття.

 

Читайте також: Добірка фільмів, не закінчених через повномасштабну війну та які не вийшли у прокат в Україні

 

Курс «Київський модернізм» містить 10 лекцій. У програмі:

  • забудова ключових площ і магістралей, а також їхнє мистецтво;
  • архітектура наукових і навчальних закладів та інфраструктурних об’єктів: готелів, ресторанів, вокзалів;
  • індивідуальне та експериментальне в житлових масивах: Північно-броварський та Виноградар;
  • проєктування й унікальні споруди найбільших масивів Києва — Микільської Борщагівки та Троєщині;
  • монументальне мистецтво наукових та освітніх закладів, інфраструктурних об’єктів, та окремо — у Київському метрополітені.

Доступ до лекцій користувачі отримають одразу після придбання відеокурсу, тож їх можна буде переглядати в будь-який зручний час.

 

Нагадаємо також, що Тиктор медіа разом із літературознавицею Галиною Глодзь оголосили жовтень Місяцем українського модернізму й запрошують разом відкривати для себе, читати й обговорювати тексти вітчизняних модерністів. А також пропонуємо всім охочим взяти участь у книжковому челенджі та прочитати цього місяця п’ять книжок. Умови участі й шаблони зображень для поширення в соцмережах шукайте тут.

 

Читайте також: Крізь тканину буття: символістський живопис Михайла Сапожникова

 

Фото на головній Наталії Азаркіної / Projector

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter