МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Мистецький арсенал запускає курс кризового менеджменту

Перші відео освітнього онлайн-проєкту «Як працювати в кризові часи. Курс для практиків культури» вже опубліковані

Найближчим часом весь відеокурс буде доступний у вільному доступі на Youtube-каналі.

Основа курсу — досвід команди Мистецького арсеналу й практики, набуті в останні роки. Також курс містить досвід колег, які раніше були частиною команди і зробили значний внесок у розбудову культурного осередку, а тепер розвивають інші інституції.

«У 2022 році культурні інституції, як і все українське суспільство, постали перед викликами повномасштабної війни, але продовжили свою роботу в умовах постійних загроз і несталості. Як забезпечити роботу культурних інституцій у часи великих викликів і змін? Як зберегти єдність команди та її функціонування? І, зрештою, як це — працювати в кризові часи?» — кажуть організатори. 

Перші відео курсу вже доступні для перегляду. Повний відеокурс опублікують упродовж лютого. 

«Розробляючи цей проєкт, команда називала його “домашнім розрадливим курсом”». Значною мірою він виник з потреби допомогти собі й колегам зберегти стійкість, осмислити, що і як ми робили в останні роки й чому продовжуємо працювати зараз. Інша неофіційна назва — це “Як не забути, як ми працювали в культурі в 2022”. І це теж правда, адже зміни настільки стрімкі, що часто складно знайти час для їх осмислення. Що робить інституція культури під час війни — постійна тема розмов всередині команди Мистецького арсеналу. І ми сподіваємося, що ця розмова відгукнеться й нашим колегам — практикам культури, людям, які продовжують розвивати свої інституції й ініціативи, а також студентам і початківцям, чия робота в наступні роки стане особливо важливою для побудови сильних і спроможних інституцій і власне для створення культури», — додають організатори.

Курс формують чотири критично важливі для культурних інституцій блоки: 

  • Місія інституції та управлінські завдання. Тут йдеться про те, як тримати у фокусі місію, трансформувати програми й зберігати стійкість команд. Спікери: генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта, в.о.генеральної директорки Музею Ханенків Юлія Ваганова й виконавча директорка Українського інституту Соломія Боршош.
  • Програмна робота інституції. Блок охоплює такі теми: цінності міжнародної співпраці (спікерка: координаторка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» Юлія Козловець); трансформаціям підходів до управління проєктами (спікерка: заступниця генеральної директорки Мистецького арсеналу з програмних питань Анна Погрібна), лабораторні мистецькі проєкти (спікерка: керівниця відділу сучасного мистецтва Наташа Чичасова), технічні аспекти реалізації мистецьких проєктів (спікер: технічний директор Сергій Діптан).
  • Робота з аудиторіями і розвиток команди. Освітній напрямок курують керівниця відділу освітніх програм Катерина Макарова і провідна фахівчиня Анастасія Яблонська; комунікації — керівниця відділу комунікацій Олександра Гаврилюк.  Практиками турботи про команду та відвідувачів поділяться керівниця відділу розвитку партнерств і послуг для відвідувачів Юлія Коломак і її заступниця Тетяна Потеруха
  • Фінансова і юридична складові. Фінансування інституції і бюджетування проєктів — лекція заступника генеральної директорки з розвитку Мар’яна Манька. Про громадську організацію працівників Мистецького арсеналу розповідає голова ГО «Спільнота Мистецького арсеналу» Ірина Білан. Провідна юрисконсультка Юлія Розенко поділиться основними складовими юридичного супроводу виставкового проєкту.

Крім того, варто звернути увагу на відеопроєкт «Як це працює» Мистецького арсеналу, у якому зібрана низка розмов із філософами, істориками, економістами, художниками про культурні інституції.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter