МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

BOOKSHA видасть колективний щоденник про війну в Україні

Співзасновник і головний редактор видавництва Ярослав Солоп анонсував роботу над книжкою

Про це Ярослав Солоп написав на своїй фейсбук-сторінці.

Наразі почали роботу над першим розділом. Він міститиме розповіді про ранок 24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення росії. Видання планують перекласти англійською, іспанською, німецькою та французькою мовами.

Видавець попросив ділитися власними історіями — про те, як, о котрій годині, де, яким чином, від кого та якими словами ви дізналися про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. Про що ви подумали в цей момент, якими були ваші дії протягом перших секунд/хвилин/годин. Надіслати їх можна йому особисто, в телеграм — yar_solop або на пошту — solop.yaroslav@gmail.com

Ярослав просить ділитися історіями не тільки до мешканців України, а й людей зі всього світу. А також написав свою:

 

«Я прокинувся від голосу старшого брата, який обережно торкнувся мого плеча і рівним, спокійним тембром сказав “Ярику. Ярику. Прокидайся. Почалася війна”.

Годинник показував шосту ранку, на фоні було чутно розмову мами з її італійською подругою, яка, власне, сповістила нас про перетин українського кордону російськими військами і перші ракетні обстріли. Брат щось продовжував говорити рівним голосом, але, крім гучного гепання серця, я більше нічого не чув. З голови моментально вивітрилися всі раніше ретельно обговорені дії та плани у разі початку повномасштабної війни. Маю слово-паразит «вклякнути» — саме воно повністю характеризувало перші хвилини мого розуму і тіла. Потім почали тремтіти руки, була холодна вода, гліцисед під язик та телефонні розмови з близькими. Я не пам’ятаю, якою була цього ранку погода в Києві, але чув, як десь на поверсі плакала сусідка, а під вікном хтось кричав: ” — В смислє война?! — В прямом нахуй смислє, Наташа, война!!!”».

 

Читайте також: Мінцифри запустило NFT-музей війни

 


Видавництво BOOKSHA досліджує та презентує феномени, що впливають на українську та глобальну культури. Значна увага у підготовці видань спрямована на нові комунікаційні форми книжкового дизайну. У сферу видавничих інтересів видавництва входять освітні, науково-популярні проєкти про мистецькі й соціокультурні явища. Своїми книжками прагнуть популяризувати українську культуру та презентувати історію України на міжнародному рівні.

Команда BOOKSHA переконана, що книжки — це не тільки найвпливовіший засіб інформації в поширенні знань, наукових та естетичних ідей, а й об’єкти, варті колекціонування.


 

Читайте також: Шестеро українських авторів претендують на «Ангелус–2022»

 

Зображення: фейсбук-сторінка Ярослава Солопа

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter