МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Книжковий Арсенал не відбудеться у травні 2022 року

Про скасування цьогорічного фестивалю повідомила команда Мистецького арсеналу

Фестиваль «Книжковий Арсенал» мав відбутися 25–29 травня 2022 року. Фокус-темою обрали «Велике переселення», її готувала кураторка Оксана Форостина — авторка, перекладачка і видавчиня.

 

«Український народ мужньо боронить країну, дає відсіч ворогу на різних фронтах, і ми всі розуміємо — для остаточної перемоги нам ще потрібен час. Зараз, в умовах війни, наша команда працює на підтримку видавничої сфери та літературної і мистецької сцени в Україні, на підтримку нашої спільноти», — йдеться у зверненні Мистецького арсеналу.

 

Читайте також: У Мистецькому арсеналі презентували авторський музичний альбом «Фокстроти»

 

Організатори «Книжкового Арсеналу» розповіли, що наразі робота установи зосереджена у трьох напрямках:

  • інформує світову книжкову спільноту про російсько-українську війну, розвивають коаліцію культурних інституцій щодо бойкоту російського культурного продукту й бізнесу, комунікує можливості допомоги постраждалим у війні, зокрема дітям-переселенцям, видавцям, перекладачам.
  • у співпраці з колегами з літературної лабораторії вже реалізували адаптований відповідно до вимог часу фінал проєкту «Україна — Шотландія: Літературний проєкт співпраці» подією Translation in Focus: Beyond Any Curtain; разом із відділом освітніх програм Мистецького арсеналу запустили підлітковий проєкт «Антитвір — 2022», а також розробляє інші програмні ідеї;
  • проєкт «Література на експорт» трансформує відповідно до нових умов. Тепер він спрямований на поширення каталогів українських видавців за кордоном. Це допомагає налагоджувати й і поглиблювати співпрацю з іноземними партнерами та підтримувати українських видавництв. Вдалося налагодити швидку та ефективну комунікацію з книжковими ярмарками по всьому світу. Члени команди в складі робочої групи профільних інституцій культури забезпечили участь України у форматі стенду-маніфесту у книжковому ярмарку в Болоньї (21–24 березня), у Лондонському книжковому ярмарку (5–7 квітня).

 

Члени команди фестивалю «Книжковий Арсенал» беруть участь у міжнародних подіях як запрошені спікери. Серед цих подій — засідання Ради європейської мережі літературного перекладу ENLIT, Регіональна видавнича конференція країн Кавказу та Чорноморського басейну тощо.

Зараз метою діяльності Книжкового Арсеналу є робота на збереження інституції та команди, а відтак на підтримку книжки та її аудиторії.

 

Читайте також: Найновіші видання українських авторів за кордоном

 

Обіцяють, що після перемоги команда підготує та проведе XI Книжковий Арсенал — під мирним небом у дворі Старого арсеналу.

 

Фото на головній: із фейсбук-сторінки Книжкового Арсеналу

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter