МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Український проєкт «Кіно заради перемоги» відзначений SABRE Awards

Унікальний проєкт, який дозволяє військовим та мешканцям населених пунктів без кінотеатрів переглядати українські фільми, відзначений престижною світовою нагородою у сфері комунікацій.

SABRE Awards відзначає кампанії та агенції, які демонструють найвищий рівень стратегічного планування, креативності та бізнес-результатів. Церемонія відбулася у Франкфурті, Німеччина.

Проєкт «Кіно заради перемоги» діє з 6 серпня 2022 року та влаштовує кінопокази у військових частинах, містечках та селах. Такі кінотури — часто допрем’єрні покази українських фільмів за участю режисерів, акторів та знімальної групи — неймовірний заряд енергії і для захисників, і для цивільних, які відчувають брак культурного дозвілля. 

Як відбуваються покази «Кіно заради перемоги»? У кількох форматах: виїзд спеціального кіномобіля в містечка і села в теплу пору; виїзди технічної групи з технічним забезпеченням кінопоказів; дистанційні покази у взаємодії з місцевими активістами та на запити військових частин, медзакладів, інтернатів тощо.

«Амбасадорами проєкту є відомі кінематографісти: Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв та Олексій Тритенко, які системно виїжджають на кінопокази. Також з представленням своїх фільмів Тур відвідали більше тридцяти знаних кінематографістів.

У межах реалізації Туру ми вже здійснили понад 1150 кінопоказів у 231 населеному пункті 21 області України. Тож перемога у такому престижному фестивалі важливе підтвердження, що ми все робимо правильно. Це мотивує продовжувати та розвивати проєкт», — розповів Андрій Різоль, ідеолог ініціативи, продюсер Туру та голова Асоціації «Дивись українське».

Тур «Кіно заради перемоги» попередньо триватиме до кінця жовтня 2023 року.

«Культура – це частина нашої боротьби у війні проти рф. З початком російської агресії в Україні понад 6 млн людей покинули свої домівки й мігрували в інші області нашої країни. Тому за мету цим туром ми ставили: об’єднати людей навколо національних цінностей, ідентичності та культури, мотивувати їх, підтримати.

Нагорода SABRE Awards для нас – це ще одна можливість розповісти світу про незламність українців. Бо попри обстріли й блекаути ми продовжуємо тримати культурний фронт. Вдячні членам журі, що вони змогли це розгледіти з-поміж 2 тисяч інших кампаній», — розповідає Тетяна Волочай, директорка БФ «МХП – Громаді», який є партнером проєкту «Кіно заради перемоги!».

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter