МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Макс Кідрук відкриває власне видавництво

Видавництво «Бородатий Тамарин» спеціалізуватиметься на нонфікшні та науковій фантастиці

«Бородатий Тамарин» — спільний проєкт Макса і Тетяни Кідруків, першою із книжок якого, вочевидь, стануть «Нові Темні Віки».

«Наголошу: цей проєкт — не самвидав Кідрука. Від самого початку ми розуміли, що публікуватимемо інші тексти, як перекладні, так і українські. Ми не ганятимемося за бестселерами, а добиратимемо книжки, які читаємо самі й яких, на нашу думку, не вистачає українському ринкові. І найважливіше — ми налаштовані серйозно заморочуватися. Невдовзі ви зрозумієте наскільки. Якби не російське вторгнення, ми стартували б одразу з кількох найменувань. Та навіть попри війну ми вже підписали договір з одним закордонним автором. І якщо з «Новими Темними Віками» все буде гаразд (а за нинішніх умов це дуже велике якщо), ми невдовзі анонсуємо нашу першу перекладну книжку», — пише Макс Кідрук на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також Як упорядкувати домашню бібліотеку. Ідеї та додатки

 

Розповів письменник і про походження екзотичної назви видавництва. Нехай вас не лякає його складність, адже «Абабагаламага» якось всі навчилися вимовляти.

«Вигадуючи її, я передусім подумав про приматів. Це найбільш високорозвинені, за винятком людини, ссавці, по-своєму потішні й мудрі, й мені здавалося, що це поєднання кумедності та мудрості пасуватиме книжкам, які ми видаватимемо. От тільки нормальні, у плані назви, примати ніяк не знаходилися. Горила — надто грубо, бабуїн — заїжджено, бонобо — є такий співак. Зрештою я від ідеї відмовився, проте пошук серед немавпячих назв теж результатів не дав», — пише Макс Кідрук.

Урешті-решт назву новоствореному видавництву підказав ґуґл за запитом про наймиліших тваринок. 

«Мініатюрна лисиця фенек — симпатично, проте немилозвучно. Карликовий кенгуру квока — милий, але більше пасував би видавництву дитячої літератури. А потім я побачив його — бородатого тамарина Saguinus imperator. Й одразу збагнув: це воно. Він потішний і водночас серйозний. Він чудово виглядатиме на корінцях книжок, у соцмережах, на футболках, чашках, усюди. Я показав мавпу дружині, й на тому питання з назвою було закрито. Ми заснували видавництво і назвали його “Бородатий Тамарин”», — резюмує Макс Кідрук.

Стежити за діяльністю нового видавництва можна в таких соцмережах: 

Facebook: ????????????????????????????.????????????????????????????

Instagram: ????????????????????????????.????????????????????????????

TikTok: @????????????????????????????.????????????????????????????

Twitter: ????????????????????????????????????????????????

 

Читайте також «Хрестовий похід проти поганого смаку»: інтерв’ю із засновниками видавництва «П’яний корабель»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter